Umman'da camide silahlı saldırı: 6 ölü

Umman'da bir Şii camiinde düzenlenen silahlı saldırıda beş sivil, bir polis memuru hayatını kaybetti. Yaralanan 30 kişinin hastanede tedavi altına alındığı açıklandı. Üç saldırgan öldürüldü.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Umman'da bir Şii camiinde yaşanan silahlı saldırıda beş sivil, bir polis memuru hayatını kaybetti. Umman güvenlik güçleri saldırıyı düzenleyen üç kişiyi öldürdü. Umman ve Pakistanlı yetkililer, Umman'da bir camide ateş açılması sonucu ölen dört kişinin Pakistan vatandaşı olduğu bilgisini verdi. Saldırıda 30 kişi de yaralandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Pakistan Dışişleri Bakanlığı, saldırının Şii camii Ali bin Abi Talib'de meydana geldiği bilgisini verdi. Başkent Maskat'ta bulunan ve İmam Ali Camii olarak da bilinen camiye yönelik saldırıyı 'terör' eylemi olarak nitelendiren Bakanlık, yaralanan 30 kişinin hastanede tedavi altında olduğunu bildirdi. Umman polisi de bugün yaptığı açıklamada, saldırıda dört kişinin öldüğünü teyit etti. Daha sonra yapılan açıklamada, saldırıda can kaybının altıya yükseldiği belirtildi.

ABD'DEN VATANDAŞLARINA UYARI

Söz konusu saldırı, Muharrem ayında, Aşure Günü'nde düzenlendi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, saldırıya ilişkin açıklamasında Umman hükümetinin 'saldırganları etkisiz hale getirmesinden' duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Pakistan'ın Umman Büyükelçiliği'nin sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yayınladığı videoda, Büyükelçi'nin saldırıda yaralananları hastanede ziyaret ettiği görüldü. 

Maskat'taki ABD Büyükelçiliği de olayla ilgili rapor ve haberleri takip ettiklerini açıkladı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarından ihtiyatlı olmaları, yerel haberleri takip etmeleri ve yerel yetkililerin uyarı ve talimatlarını dikkat almaları istendi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)