Umut Çocukları'ndan kampanya: Açlığın son bulması adına umut olmak ister misin?
Umut Çocukları Derneği, ihtiyaç sahipleri için gıda yardımı kampanyası başlattı. Dernek Başkanı Ferhat Şahin, "Paylaştıkça çoğalır diyorlar ama biz pek paylaşılan bir şey görmüyoruz" dedi.
Cihan Başakçıoğlu
İZMİR - Türkiye'de resmi olmayan rakamlara göre 70 binden fazla insanın sokaklarda yaşadığı bilinirken yaklaşan kış ile birlikte Umut Çocukları Derneği ihtiyaç sahipleri için gıda kampanyası başlattı. Derneğin 2004 yılından bu yana her yıl düzenlediği “Kış Eylem Planı” kapsamında “Açlığın son bulması adına umut olmak ister misin?” sloganıyla başlatılan kampanyaya destekler sürüyor.
Diğer yıllardan farklı olarak ise bu yıl giderek derinleşen ekonomik sıkıntılar nedeniyle dernek yalnızca sokaklarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine değil, tüm ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunuyor. Çünkü Umut Çocukları'na göre artık ihtiyaç sahipleri yalnızca sokaklarda değil...
'İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN SOFRALARINA UMUT OLMAYI HEDEFLİYORUZ'
Derneğin resmi internet sitesi üzerinden yürütülen kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;
“Tüm ihtiyaç sahipleri için, her yıl gerçekleştirdiğimiz Kış Eylem Planı çerçevesinde gönüllülerimiz, bağışçılarımız ve derneğimizin katkıları ile bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere ve derneğimizden hizmet alan gençlere destek olmaya devam ediyoruz. Son iki yılda 600 den fazla aileye gıda ve erzak desteğinin yanında, derneğimizden hizmet almaya devam eden gençlerimizin de ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışan derneğimiz, bu yıl da sizlerin de desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına Umut olmayı hedefliyor.”
'DERNEĞE YÜZLERCE YARDIM BAŞVURUSU VAR'
Gazete Duvar'a konuşan Umut Çocukları Derneği Başkanı Ferhat Şahin, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte ihtiyaç sahibi insanların daha da arttığını belirterek, “Derneğe yüzlerce insan ulaşıyor. Mail veya telefon yolu ile ulaşan ihtiyaç sahipleri var. Şeker hastası olup ilacını alamayanlar, eşinden ayrılmış çocuklarıyla tek başına kalanlar, kiralarını, faturalarını ödeyemeyenler ve daha bir çok sıkıntı yaşayan insanlardan yardım talebi var. Durum içler acısı diyebilirim. Bu nedenle biz de bu sene kış eylem planını sadece gıdaya yönlendirmek istedik. İnsanlara gıda yardımı yapmayı hedefliyoruz. Durum çığrından çıkmış durumda” diye konuştu.
'İHTİYAÇ SAHİPLERİ ARTIK YALNIZCA SOKAKLARDA DEĞİL'
İhtiyaç sahiplerinin artık yalnızca sokaklarda yaşamadığını da belirten Şahin, tüm kamuoyuna kampanyalarına destek olma çağrısında bulundu. Şahin, son olarak şunları söyledi;
“Paylaştıkça çoğalır diyorlar ama biz pek paylaşılan bir şey görmüyoruz. İhtiyaç sahibi insanları bulmak çok zor değil. İhtiyaçlarını gidermek derneğimiz için çok daha zorlaştı. İnsanların biraz elini vicdanlarına koymalarını istiyoruz. Devlet yetkililerinin de ellerini vicdanına koymalarını istiyoruz. İhtiyaç sahipleri artık yalnızca sokaklarda değil, evlerde, ailelerde. Olağanüstü şekilde de artıyor. İşten atılan, yapılandırması bozulan, ev kirasını ödeyemeyen, çocuğuna gıda alamayan bir çok insan var. Ekmeğin bile yer yer 3.5-4 TL olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Onun için insanlar daha çok vicdani davranmalı. Kamuoyuna bu insanların seslerini duyma çağrısında bulunuyoruz. İnsanlar aç kalmamalı”
Kampanyaya yardım ve destekler için ise internet adresi ve telefon numaraları şöyle;
0212 571 3142
0532 375 7141
KİMDİ 'UMUT ÇOCUKLARI'?
Bundan 28 yıl önce, 14 Temmuz 1992 tarihinde İstanbul'da gönüllüler tarafından 'Barınacak Yeri Olmayan Çocuk ve Gençleri Koruma ve Geliştirme Derneği' adı altında kurulan dernek, 1999 yılında adını değiştirerek Umut Çocukları Derneği olarak faaliyetlerine devam etti. Dernek, aile ortamından uzaklaşmak zorunda kalmış, devlet himayesinden ayrılmış sokaklarda yaşayan, maddi manevi yardıma muhtaç olup kötü koşullarda çalıştırılan, evinden ayrılmış, madde bağımlısı olan çocuk ve gençleri bu olumsuz davranış ve alışkanlıklardan arındırıp topluma kazandırma amacını ilke ediniyor.
Dil, din, ırk, cinsiyet gözetmeksizin ihtiyacı olan çocukların yanında olmayı hedefleyen dernek, bildirgesinde "Geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin, sokak, bağımlılık gibi çıkmaz sokağından çıkmalarını, onlara temiz bir yatak, sıcak bir çorba, okul, meslek kursu olmayı istedik. Sokaklardan köprü altlarına, terk edilmiş evlerden izbe kuytulara, elimizi uzattık. Yüzlerce çocuk ve genci maddeden arındırdık. İnanıyoruz ki, çocuk ve gençlere fırsat verildiğinde, etiketlenmediklerinde, çabalarını desteklediğimizde hayata sımsıkı bağlarla tutunup hem kendilerine hem çevrelerine hem de ülkemize faydalı gençlere dönüşüyorlar. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizi, sizi bekliyor" sözleriyle anlatıyor kendini.