'UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri' başladı

UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin yakından tanınmas için düzenlenen 'UNESCO Dünya Miras Gezileri' başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi kent tarihini tanıtmak ve turizmi canlandırmak için ücretsiz olarak düzenlediği gezilerini çeşitlendirerek sürdürüyor. Başkentlilerin Ulus tarihine ışık tutan Ankara Kalesi, Roma Tiyatrosu ve Arkeopark’ı daha yakından tanıması için 'Ankara Miras Şantiye Gezileri' düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi için ‘UNESCO Dünya Miras Gezileri’ni başlattı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin yakından tanınması için düzenlediği gezinin ilk gününe yoğun ilgi vardı. Uzman rehberler eşliğinde ücretsiz düzenlenen geziye katılan Başkentliler tarihi yapılar hakkında merak ettiklerini de sorma fırsatı buldu.

Başkent tarihinin önemli simgelerini tanıtmak için düzenlenen geziye vatandaşların yoğun ilgi olduğunu belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Alp Aykut Çıngır, UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"UNESCO 1923 yılında Dünya Mirası Listesine Ankara’dan iki bölgeyi aldı biri Ulus’ta Arslanhane Camisi diğer adıyla da Ahi Şerafettin Camisi. Vatandaşlarımızla buraya geldik.  Uzman rehberler eşliğinde burayı gezdiriyoruz ve tanıtıyoruz. Buradan sonra ise Dünya Miras Listesi’nde yer alan Polatlı’daki Gordion Antik Kenti’ne gideceğiz. Vatandaşlardan geziye ciddi bir talep gelmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hem kent tarihi hem de kültürünü tanıtmak adına biz de bu gezilere başladık."