UNIFIL: Lübnan'da bir barış gücü askeri daha yaralandı

BM Lübnan Geçici Barış Gücü, dün gece güneydeki Ras Nakura bölgesindeki karargahta görevli bir askerinin yaralandığını, ateşin kimin tarafından açıldığının henüz bilinmediğini açıkladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), bir açıklama yaparak dün gece Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki karargahta görevli bir askerinin yaralandığını duyurdu.

AA'nın aktardığına göre, UNIFIL'den yapılan açıklamada, bölgede devam eden askeri hareketlilik sebebiyle bir askerin açılan ateş sonucu yaralandığı kaydedildi. Ateşin kim tarafından açıldığının bilinmediği aktarılan açıklamada, askerin vücudundaki merminin çıkarılması için ameliyata alındığı, ameliyat olan askerin durumunun stabil olduğu bildirildi.

'RAMİYE'DEKİ MEVZİDEKİ YAPILAR ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ZARAR GÖRDÜ'

UNIFIL'in sosyal medya platformu X hesabından da paylaştığı açıklamada ayrıca, dün gece Ramiye'deki mevzideki yapıların çok yakında gerçekleşen bombardımandan kaynaklı patlamalar nedeniyle önemli ölçüde hasar gördüğü belirtildi. UNIFIL, tüm aktörlere, mevzilerine yakın bölgelerdeki faaliyetlerden kaçınma, Birleşmiş Milletler (BM) personeli ve tesislerinin emniyeti ve güvenliğini sağlama yükümlülüklerini hatırlattı.

LÜBNAN'DA 10 EKİM'DEN BU YANA 5 UNIFIL ASKERİ YARALANDI

UNIFIL 10 Ekim'de, İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu. 11 Ekim'de de İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış, bir UNIFIL gözlem kulesi de "Merkava tankı" ile vurulmuştu. Saldırılarda 2 askerin daha yaralandığı bildirilmişti. Birçok ülke İsrail'in UNIFIL güçlerine yönelik saldırılarını kınamıştı.

LÜBNAN: İSRAİL'İN SALDIRILARINDA 5 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan, İsrail ordusunun, Lübnan'ın güney ve kuzey bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında beş kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin yaralandığı açıklandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, ülkenin güneyindeki, Cebel-i Lübnan vilayetine bağlı Barca beldesine düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre dört kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada, İsrail'in ayrıca Beyrut’un kuzeyindeki Keservan bölgesinde bir eve düzenlediği saldırıda da ilk belirlemelere göre bir kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 229 kişi öldü, 10 bin 380 kişi yaralandı.

(ANADOLU AJANSI)