Ünlü sinemacıdan Trump'ın vurulmasını filmine benzetenlere tepki: 'Kör nefretinizi bir kenara bırakın'

Sinemacı Tim Robbins, Donald Trump'ın vurulmasını 1992 yapımı "Bob Roberts" filmine benzetenlere tepki gösterdi. Robbins, "Bu kolektif nefret ruhlarımızı öldürüyor" dedi.

Bob Roberts (1992)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tim Robbins, 1992 yapımı politik draması "Bob Roberts"la ABD'nin eski başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi arasında bağlantı kurmaya çalışan komplo teorisyenlerini kınadığını açıkladı. 

Robbins'in yazıp, yönettiği ve başrolünde yer aldığı film, Pennsylvania'da ABD Senatosu koltuğuna aday olan popülist muhafazakar bir politikacının yükselişini anlatıyordu. Filmde kurgusal bir karakter olan Roberts'ın, halkın desteğini artırmak ve seçimi kazanmak için bir suikastçı tarafından vurulması ve hayatta kalması sahneleniyor.

Hollywood Reporter'ın haberine göre, bazı sosyal medya kullanıcıları X'te (eski adıyla Twitter), Trump'ın da tıpkı "Bob Roberts" filmindeki gibi "sahte" suikast girişimini anket sayılarını artırmak için düzenlediğini öne sürdü.

'BU KOLEKTİF NEFRET RUHLARIMIZI ÖLDÜRÜYOR'

Uzun süredir aktivist olan ve Trump'ı desteklemeyen Robbins, şu ifadeleri kullandı:

"Bob Roberts filmim ile Trump'a düzenlenen suikast girişimi arasında paralellik kuran herkes, açık olalım. Dün yaşananlar, bir başkan adayının hayatına yönelik gerçek bir girişimdi. Suikast girişiminin gerçek olduğunu inkar edenler gerçekten de dengesiz bir zihniyet içindeler. Dün bir insan vuruldu. Bir diğeri öldürüldü. Siyasi olarak aynı fikirde olduğunuz insanlar olmayabilir ama utanın millet. Bu insanlara olan kör nefretinizi bir kenara bırakın. Onlar Amerikalı dostlarımız. Bu kolektif nefret ruhlarımızı öldürüyor ve insanlığımızdan geriye ne kaldıysa onu tüketiyor."

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)