Ünlü spor giyim markasından 'Bella Hadid' özrü

Dünyaca ünlü spor giyim markası Adidas, Filistin kökenli ünlü model Bella Hadid’e yer verdiği kampanyanın İsrail destekçileri tarafından tepki toplaması nedeniyle özür yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü spor giyim markası Adidas, 1972 Münih Olimpiyatları’nda kullanılan ayakkabıyı yeniden tanıtmak için hazırlanan reklam filminde, Filistin kökenli model Bella Hadid’e yer verdi. Filistinli modelin kampanya yüzü olmasına İsrail destekçilerinin tepki göstermesinin ardından ise marka yeni bir karara imza attı.

USA Today’e açıklama yapan, spor giysisi ve eşyası üreticisi markanın sözcüsü, Hadid’in, 1972 Münih Olimpiyatları'nda kullanılan ayakkabının reklamında yer almasının sebep olduğu "üzüntü ve sıkıntı" için özür dilediklerini söyledi. Marka ayrıca kampanyanın yüzü olan Hadid’i reklam filminden çıkarttı.

Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı nedeniyle "trajik tarihi olaylar"la bağlantı kurulduğuna dikkati çeken sözcü, ayakkabı reklamının bundan sonraki sürecinin gözden geçirileceğini kaydetti.

REKLAM GÖNDERİLERİ SİLİNDİ

Spor giyim markası, İsrail’in Filistin politikalarına karşıtlığıyla bilinen Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı kampanyasındaki tüm sosyal medya gönderilerini, İsrail destekçisi lobi gruplarından gelen tepkiler üzerine sildi.

Ne olmuştu?

İsrail destekçisi lobi grupları ve kurumlar, sosyal medya hesaplarından, “Münih Olimpiyatları'nda 11 İsraillinin Filistinlilerce öldürüldüğü”nü yeniden gündeme getirmiş, bu oyunlarda kullanılan ayakkabının reklamını yapan Hadid'in “antisemitizmi yaydığı ve İsrail karşıtlığı yaptığı" iddiasıyla Adidas’a tepki göstermişti.

1972 Münih Olimpiyatları'nda Filistinli bir örgüt, 5 Eylül günü Olimpiyat Köyü'nü basarak İsrailli sporcuları rehin aldı. 11 İsrailli sporcunun ölümüyle sonuçlanan bu olay üzerine, oyunlara bir gün ara verildi.

Öte yandan dünyaca ünlü model, kız kardeşi Gigi ve ablası Alana Hadid ile "Filistinlilere ait bağımsız bir film dağıtım, yapım ve finansman kuruluşu" olarak tanımladığı "Watermelon Pictures" adlı şirket kurmuştu.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Bella Hadid Adidas