Ünlü sunucu Larry King Covid nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Amerikan televizyon tarihinin en tanınmış sunucularından biri olan Larry King Covid-19'a yakalandı. 87 yaşındaki sunucunun yaklaşık bir haftadır hastanede tedavi gördüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin 1970'li yıllardan bu yana en ünlü sunucularından biri olan Larry King korona virüsüne yakalandı. 87 yaşındaki King'in bir haftadan uzun süredir Los Angeles’taki Cedars-Sinai Tıp Merkezi'nde tedavi gördüğü belirtildi.

Yıllardır diyabet ve kal krizleri gibi sağlık sorunlarıyla boğuşan King 2017'de akciğer kanseri tedavisi görmüş, 2019'da da felç geçirmişti. 2020'de beş çocuğundan ikisini kaybeden King'in sağlık durumunun ayrıntıları bilinmiyor. Ailesine yakın bir kaynak ABC News'a yaptığı açıklamada, "Larry son yıllarda o kadar fazla sağlık sorunuyla mücadele etti ki... Buna karşı da sıkı bir savaş veriyor” dedi. King'in temsilcileri, ünlü sunucunun Covid-19'la mücadelesine ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. 

60 yılı aşkın bir kariyeri bulunan Larry King, 1970'lerde 'The Larry King Show' isimli radyo programıyla ünlenmişti. 1985-2010 arasında CNN'de, siyasetçilerden sporculara uzanan geniş bir yelpazedeki konukları ağırladığı 'Larry King Live' programını hazırlayıp sunmuştu. King bu süreçte aldığı ABD'de en yüksek reyting ve ücret alan kablolu televizyon sunucusu haline gelmiş, USA Today gazetesinde de 20 yıldan uzun süre köşe yazıları kaleme almıştı.

King, Rusya devletini uluslararası televizyon kanalı Russia Today'de de 'Larry King Now' isimli bir program yapmıştı. (DIŞ HABERLER)