Upcycle İstanbul Art and Design Festival Müze Gazhane'de

İleri dönüşümü odağına alan Upcycle İstanbul Art and Design Festival, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde başlayıp 9 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sürdürülebilir sosyal etki platformu Upcycle İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. destekleriyle hayata geçirdiği Upcycle İstanbul Art and Design Festival'in üçüncüsünü, bu yıl, Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran'ı da içerecek şekilde 5-9 Haziran tarihleri arasında Müze Gazhane'de gerçekleştirecek.

'İleri Dönüşüm Hareketine Sen De Katıl' çağrısıyla bir hareket başlatarak kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, sanatçıları, tasarımcıları, halkı ve medyayı interaktif bir şekilde eyleme dahil eden Upcycle İstanbul Art and Design Festival; bu sene de sorumlu tüketim temasını sahipleniyor.

Festivalde; sürdürülebilirlik konusunda ilham veren sanat eserleri, atıklara ikinci şans veren tasarımlar, kısa film gösterimleri, çeşitli söyleşi ve atölyeler yer alacak.

İklim krizini mesele edinmiş, atık ve buluntu malzemelerle çalışan, çevre dostu üniversite öğrencileri bu yıl da festivalde olacak. Erkan Doğanay'ın sanat danışmanlığında hazırlanan sanat ve tasarım sergileri kapsamında sanatçıların iklim krizi ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratan ve atıklara ikinci şans veren eserleri sergilenecek. 

İklim krizini ele alan podcast serisi Esmiyor ortaklığıyla gerçekleşecek Upcycle İstanbul Talks kapsamında; çevre dostu sanatçılar, tasarımcılar, aktivistler, akademisyenler ve STK'lar ağırlanacak. 

KISA FİLMLERİN TEMASI BU YIL 'SU KRİZİ'

Upcycle İstanbul Sahnesinde çeşitli film, belgesel ve kısa film gösterimleri olacak. Zeynep Atakan seçkisiyle belirlenen kısa filmlerin teması bu yıl 'su krizi'.

Local Makers, festivalin bazaar bölümünde sürdürülebilir işler üreten tasarımcıları festival katılımcıları ile bir araya getirecek.