Urfa Barosu’ndan Kürtçe ve Arapça kurs

Urfa Barosu Ana Dil Komisyonu ve Harran Üniversitesi ortaklığıyla avukatlar için Kürtçe ve Arapça kurs verilmeye başlandı.

Şanlıurfa Barosu tarafından verilen Arapça ve Kürtçe kursları yaklaşık 4 ay sürecek.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Şanlıurfa Barosu, Arapça ve Kürtçe iletişim kurmak isteyen ancak bu dilleri bilmeyen avukatların talebi üzerine geçen hafta dil kursu başlattı. Yapılan açıklamada, bugüne kadar açılan kurslar için 120 avukatın başvuruda bulunduğu belirtilirken, diğer diller için olan kurs taleplerinin de bu aşamada değerlendirileceği ifade edildi.

Açıklamada, “Komisyon olarak bölge halkının dilleri bizim için ön plandadır” vurgusu yapıldı.

‘BU DİLLERİMİZİN YAŞAMASINI İSTİYORUZ’

Açılan kurslarla ilgili açıklama yapan Baro Yönetim Kurulu Üyesi ve Ana Dil Komisyonu Koordinatörü avukat Gökhan Dayık, “Urfa’da Arapça ve Kürtçe yaygın bir şekilde konuşuluyor. Meslektaşlarımızın da bu dilleri öğrenmesini ve bu dillerin yaşamasını istiyoruz, bunun için çalışmalar yürütüyoruz. Arapça ve Kürtçe kursuna ayrı ayrı 60'a yakın meslektaşımız başvuru yaptı. Haftada iki ders, iki sınıf şeklinde olan programımız devam ediyor. Dört ay sürecek kursun ardından sertifika verilecek” dedi.

Kursun gayet faydalı ve verimli olduğunu belirten kursiyer avukat Adem Ok da, “İki haftadır derslerimiz devam ediyor. Gayet faydalı olduğu kanaatindeyim ve derslerin devamını önemli görüyorum” diyerek meslektaşlarına kurslara katılmaları çağrısı yaptı.