Urfa ‘Kent Lokantası’na geçti: 40 TL'ye 4 çeşit yemek

İBB tarafından açılan Kent Lokantaları örnek olmaya devam ediyor. AK Parti’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 40 TL'ye 4 çeşit yemek sağlayan lokantalar açtı.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

URFA - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kent Lokantaları'nın benzerleri Urfa'da açıldı.

31 Mart seçimleri sürecinde Kent Lokantaları birçok adayın da vaatleri arasında yer aldı. Seçimlerin ardından Urfa’da da büyükşehir ve Siverek belediyeleri Kent Lokantaları benzeri bir uygulama başlattı.

Büyükşehir Belediyesi kendisine ait sosyal tesislerinde, Siverek Belediyesi ise esnafı desteklemek üzere Gazi Parkı'nda 40 TL'ye 4 çeşit yemeğin bulunduğu menüyü sunmaya başladı. Yaklaşık 10 gün önce başlayan hizmet Urfalıları memnun ederken, uygulamanın diğer ilçelerde de hayata geçirilmesi talebi var.

‘SOSYAL BELEDİYECİLİK GEREĞİ BU HİZMETİ SUNMAMIZ GEREKİYOR’

Uygulamaya ilişkin bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi BELTUR A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bilal Tekatlı, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın talimatı ile bu uygulamayı 10 gün önce başlattık. Şanlıurfa'nın turizm ve birçok noktada kesiştiği Haşimiye alanında Hamarat Eller merkezimizde başlattık. Günlük 3 çeşit yemek veriyoruz; ana yemek, yardımcı yemek, tatlısı, çayı, ayranı sadece 40 liraya. Vatandaşlarımız bu uygulamadan çok memnun ama biz esnafı da düşünerek hareket ediyoruz. Onları da zor durumda bırakmamak adına... Bir şekilde de sosyal belediyecilik gereği maddi durumu olmayan halkımıza, öğrencilerimize bu hizmeti sunmamız gerekiyor” diye konuştu.

Hamarat Eller’e daha çok kırsal mahallelerden gelenler olduğunu belirten Tekatlı, bir diğer noktanın da Balıklıgöl ve tarihi hanlara yakın olduğunu söyledi. Tekatlı turistik merkezlere yakın olmasını şöyle açıkladı: “En azından burada şeffaf, temiz ve düzgün bir iş yaparak gelen yabancı misafirlerimize makbul fiyatlarda hizmet veriyoruz. Çünkü sadece o noktamızda 40 TL'ye verdiğimiz menünün haricinde turistlere hitap edecek yemek çeşitlerimiz de var. Onlar da makbul fiyat düzeyinde. Örneğin bir kuzu tandırı iç pilavı ve ara sıcaklarla birlikte 200 TL gibi bir fiyata sunuyoruz. Dolayısıyla bu yabancı turistlerimizin de çok ilgisini ve takdirini çekiyor. Bir de orada Urfa'nın yerli yemeklerinin tanıtımını da yapmış oluyoruz” dedi.

Tekatlı “Sadece 40 TL'lik menüyle sınırlı değil hizmetimiz, diğer menülerimizi de her zaman halkımızın hizmetine sunuyoruz." Diye ekledi.

‘HALK UYGULAMADAN MEMNUN’

Uygulamanın yapıldığı bir diğer nokta ise Siverek Belediyesi. Konuyla ilgili ulaştığımız belediyenin basın birimi şunları aktardı: "Başkanımız daha önceki dönem, 2014 yılında 'çorba evi' adı altında zaten böyle bir hizmet veriyordu. 2014 yılında çorba evi tamamen ücretsizdi. Bunu da tamamen ücretsiz yapmak istedi ama diğer esnaf mağdur olmasın diye düşük ücretle sundu. Sonuçta lokanta işletiyorlar, giderleri oluyor. Onlara sıkıntı olmasın diye ücretsiz yerine cüzi bir miktar koyarak belli saatler arasında veriliyor. 12:00 ile 15:00 arasında vatandaşlar Siverek Gazi Park merkezine geliyor. Yemekler de tamamen belediye personellerimiz tarafından yapılıyor. Menümüz sürekli değişiyor. Uygulamadan özellikle Siverekli vatandaşlar çok memnun. Esnaf da kırılmamış oluyor. Çünkü gün boyunca açık tutmuyoruz. Bu uygulamayı belki gün boyu tutsaydık bazı tepkiler olabilirdi. Bu haliyle esnaf da halk da memnun”

'AYNI UYGULAMAYI TÜM İLÇELERDE DE BEKLİYORUZ'

Urfa merkezde Hamarat Eller’deki lokantada yemek yiyen Murat Sever “Ben Viranşehirliyim. Urfa'ya akrabaları ziyarete geldim. Burayı duyduk ve geldik. 40 TL'lik menüyü gördük, biz de tattık  ve çok memnun kaldık. Ama ben bu uygulamanın bütün ilçelerde hayata geçirilmesini isterim. Viranşehir’de de öğrencilerimiz var, işçilerimiz var, gariban vatandaşlarımız var... Neden 13 ilçemizde olmasın?

3 ÇEŞİT YEMEK 70 TL

Siverek merkezde yaşayan Fuat Sonbayram ise belediyenin lokantasına ilişkin şunları söyledi: "Fiyatı 70 TL'den 3 çeşit yemekten oluşuyor. Bu bölgede okuyan öğrencilerimiz, dershaneye giden öğrencilerimiz, gençlerimiz var. Bir tavuk dürüm düşünün 80 TL ki, karınları dahi doymuyor. Bu uygulama çok iyi bu bakımdan, en azından çocuklarımız öğle arası giderek karınlarını tam olarak doyurmuş oluyorlar. Bu da aileleri olarak bizleri mutlu etmiş oluyor.”