Urfa'da aileden suç duyurusu: Bebeğimiz bacağı kırık teslim edildi

Urfa'da doğduktan sonra 47 gün hastanede kalan bebek, saçları kazıtılmış ve bacağı kırık olarak aileye teslim edildi. Aile suç duyurusunda bulundu, Sağlık Bakanlığı 'soruşturma izni' vermedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, günlerdir yenidoğan çetesini konuşurken, Türkiye'nin birçok bölgesinden sağlıkta yaşanan ihmallerine ilişkin haberler geliyor. ANKA'nın haberine göre  Urfa'da yaşayan S.P. ve B.P, çifti 13 yıl süren bekleyişin ardından tüp bebek yöntemiyle ikiz bebek sahibi oldu. 24 Ağustos 2022'de doğan ikiz bebeklerden biri, sağlık sorunları nedeniyle 47 gün boyunca annenin doğum yaptığı özel hastanede kaldı.

'SAÇLARI KAZITILMIŞ, BACAĞINDA KIRIKLAR VAR'

Hastaneden gelen telefon üzerine baba S.P., 9 Ekim 2022’de hastaneye giderek çocuğunu aldı. Ailenin anlatımına göre, bebeğin saçları kazıtılmış, kafasında birçok damar yolu açılmış ve bacağı da mosmor olmuştu. Aile, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, şüpheliler hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan suç duyurusunda bulundu.

'HASTANE TELEFONLARA BAKMADI'

Dilekçede özetle şu ifadelere yer verildi:  "Dosyaya sunduğumuz evrak ve CD incelendiği takdirde mağdur bebek B.'nin bacağının dizden itibaren kırıklarla dolu olduğu öğrenilmiştir. Keza bebeğin vücudunun bir çok yerinde ezilme benzeri izler olup bebeğin durumu içler acısıdır. Bebeğin saçlarının traş edilmesi ve damar yolları açılması, bir çok kelebek izi bulunmasıyla ilgili bebeğin kafasında, kafatasında veya başka sorunlar olduğunu da tahmin etmiş olup 16 Ekim 2022 tarihine kafası ve kafatası kontrolü için randevu almıştır. Müvekkil baba bebeğine ne yapıldığını öğrenmeye çalışmasına karşılık kesinlikle bilgi verilmeyip telefonlar her defasında yüzüne kapatılmaktadır. Şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz."

BAKANLIK, SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Başsavcılık, Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’na yazı yazarak şüpheli sağlık çalışanları hakkında soruşturma izni istedi. Bakanlık, 11 Temmuz 2023 tarihinde ''olayda şikayet edilenlerin işlemlerinde bir kusur bulunmadığı'' gerekçesiyle soruşturma izni vermedi. Bunun üzerine Savcılık, 30 Nisan 2024 yılında dosyanın kamu adına işlemden kaldırılmasına karar verdi.

 

(ANKA HABER AJANSI)