Urfa’da Anavatan Partisi kendisini feshedip Erdoğan posteri astı

Anavatan Partisi Urfa İl Başkanı Halil Aslan ve ilçe başkanları istifa etti. Kendini fesheden parti, binasına Erdoğan posteri astı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’da Anavatan Partisi’nin İl Başkanı Halil Aslan, 14 milletvekili adayı ve ilçe başkanının toplu istifası sonrası partinin Urfa teşkilatı feshedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posteri, Anavatan Partisi tabelasının üstüne asıldı.

‘GENEL BAŞKAN, SİNAN OĞAN’I DESTEKLEYİNCE İSTİFA ETTİK’

Yönetimiyle birlikte istifa edip AK Parti’ye geçen İl Başkanı Halil Aslan, yerel basında sık sık Erdoğan ve AK Parti’ye yönelik eleştirileri ile gündeme geliyordu. 14 Mayıs seçimleri öncesinde Anavatan Partisi olarak ekibiyle çalışma yürüten Aslan, şimdi önümüzdeki seçimler için Recep Tayyip Erdoğan için oy istiyor.

Halil Aslan ise sürece dair şunları söyledi: "Ben 5 yıl Şanlıurfa İl Başkanı olarak görev yaptım. Genel başkanımız bize, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a destek vereceğimizi söyledi. Biz de buna göre hazırlıklarımızı yaptık. 14 Mayıs’taki seçime iki gün kala genel başkanımız saf değiştirerek Sinan Oğan'ı destekleme kararı alınca, topluca istifa ederek AK Parti'ye geçtik. Seçimde cumhurbaşkanımızı destekledik. Bundan sonra 'da desteklemeye devam edeceğiz. Anavatan Partisi Şanlıurfa İl Örgütü’nü feshettik. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.