Urfa'da görev yeri değiştirilen kaymakam için çağrı: İade edilsin

Bazı STK ve partiler, Urfa’nın Birecik ilçesine atandıktan 4 ay sonra görev yeri değişen Kaymakam Ramazan Cankaloğlu'nun göreve iade edilmesini istedi. 

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

URFA - Urfa’nın Birecik ilçesinde ekim ayında kaymakam olarak atanan Ramazan Cankaloğlu, atanmasından 4 ay sonra 28 Ocak’ta Denizli’nin Acıpayam ilçesine görevlendirildi.

İddiaya göre, Cankaloğlu’nın görev yeri değişikliğinin altında yatan neden, AK Parti Urfa Milletvekili Faruk Pınarbaşı ve Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’a tahsis edilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arsasına iki yıl içinde yatırım yapmaları gerekirken 8 yıldır yapmamaları ve bunun üzerine kaymakamın tahsisin iptali için çalışma başlatması...

'GELİR GELMEZ BİZİMLE UĞRAŞMAYA BAŞLADI'

Söz konusu iddia, CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a verdiği soru önergesinde gündeme gelmişti.  Tanal, 8 yıl önce verilen 70-80 dönüm sanayi arsalarında ne istihdam ne de üretim amaçlı bir tesis kurulmadığını belirtip, şunları sormuştu: “AKP’li Pınarbaşı ile Birecik Belediye Başkanı Mirkelam’ın aldıkları sanayi arsalarına dokunulmadığı iddiası doğru mudur? Söz konusu iddialar doğru ise, tahsisler, AKP’ye mensup oldukları için mi iptal edilmedi?”

Tanal, yer olmadığı için bekletilen yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesini de istemişti. 

İddialarda adı geçen Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin, Sanayi Gazetesi’ne verdiği röportajda, kaymakamın kayyım olduğunu ve tahsis edilen bölge ile ilgili iddiaların yanlış olduğunu, kaymakamın ise bu işi kurcaladığını belirterek Bekir Bozdağ’a kaymakamı şikayet ettiğini aktardı. Bilgin programda kaymakam için, “Araştırıyor, soruşturuyor, gelir gelmez bizimle uğraşmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Bilgin, kaymakam Cankaloğlu ile ilgili, depremde hasar alan binaların yıkım ihalelerini kendi tanıdıklarına verdiğini de iddia etti.

'GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR'

Ekim ayında ilçeye atanan ve burada 2 yıl kalması beklenen Cankaloğlu’unun bir anda görev yerinin değiştirilmesi ilçede tepki ile karşılandı.

İlçede bulunan İHH, Anadolu Gençlik Derneği, Peygamber Sevdalıları Vakfı, Davet ve Kardeşlik Derneği, Umut Kervanı İnsanı Yardım Vakfı, EDEP, Umut Kervanı İnsanı Yardım Vakfı, Erbakan Vakfı, Mil-Diyanet SEN, Güneş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce; 108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde yaptığı konuşmasında, ‘Kaymakamlarımız; kişisel kabiliyetleri ve gayretleriyle gittikleri her yerde iz bırakma, insanımızın hayatına tesir etme, görev yaptıkları şehirlere damga vurma imkânına sahiptir. Devletin vatandaşa dönük adaletli, merhametli, gülen yüzü kaymakamlarımız, sorumluluk alanlarının en ücra köşesine kadar uzanan şefkat ve yardım eli olmak mecburiyetindedir’ sözleri Sayın Cankaloğlu’nun şahsında mevcut olduğuna şahidiz. Göreve başladığından bu güne kadar Birecik ilçemizde devlet-halk bütünleşmesini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet terbiyesi ahlakını resmi kurumlara aksettiren, devletin sıcak yüzünü ilçe halkımıza hissettiren, ilçemize maddi ve manevi anlamda katkı sağlayan ve yediden yetmişe bütün halkımızın teveccühünü kazanan İlçe Kaymakamımız Ramazan Cankaloğlu’nun görev süresinin dolmadan ani bu görev yeri değişikliği bizleri derinden üzmüştür” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, Cankaloğlu’nun Birecik’e iadesi istendi.

'SOMUT BİR DELİL OLMADAN KAYMAKAMIMIZIN GÖREVDEN GÖNDERİLMESİ YANLIŞ BİR KARARDIR'

Birecik Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Feride Acar ise kaymakamın görev yeri değişikliğini şu sözlerle eleştirdi: “Bu 4 ay içerisinde illegal bir suç işlemeden, somut bir delil olmadan gitmesine tüm ilçe vatandaşı hem tepkili hem üzgün. Cankaloğlu'nun tekrar hak ettiği makama gönderilmesini talep ediyoruz. İllegal bir suçu olmadan, somut bir delil olmadan kaymakamımızın görevden gönderilmesi yanlış bir karardır. Yasa dışı bir karardır. 4 ayda ilçeye faydası olmuştur, zararı olmamıştır."

Birecikli avukat Mustafa Dirier de şunları söyledi: “Birecik'te organize sanayi bölgesinde dönen bir takım şüpheli işlemler sebebi ile kaymakamın görev sırası dolmadan görevinden alınması Birecikliler tepki gösteriyor. Merkezi hükümetin bu durumu dikkate alması gerekiyor. Yoksa bu durum ülkemizde hem iktidara hem devlete olan güveni sarsacak bir durum. Kamunun devamı açısından görev süresi dolmayan kişinin görevinde kalması gerekmektedir.”

 

(HABER MERKEZİ)