Urfa'da karantina var, kuduz vakası yok

Urfa'da 'kuduz' vakası nedeniyle 6 mahalle karantinaya alındı. Ancak yetkililer, pozitif bir kuduz vakası olmadığı bilgisini verdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

URFA - Urfa’nın Siverek ilçesinde 6 mahalle ‘kuduz’ gerekçesi ile karantinaya alındı. Karantinaya alınan Sumaklı, Kapıkaya, Çubuklu, Karakoyun, Şirinkuyu ve Zincirliçay mahallelerinin girişine karantina uygulandığına dair tabelalar asıldı.

Mahallelerin giriş çıkışlarına denetim getirildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından mahalleye uyarıcı levhalar asıldı. 

Siverek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklamasında “İlçemizde kuduz karantinası devam eden 6 köy  var, 7 köpek ise şüphe üzerine kontrol altında” denildi.

'SIKINTILI BİR DURUM YOK'

Ancak ulaştığımız ve ismini vermek istemeyen bir yetkili, karantinanın önlem amaçlı olduğunu ifade etti. Yetkili, “Pozitif bir vatandaşımız bulunmuyor. Herhangi bir sıkıntılı durum yok. Tamamen tedbir amaçlı aldığımız önlemler bunlar” dedi.

İnsan sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde çalışma yürütüldüğünü söyleyen yetkili, “Şu anda tamamen yapılanlar önlem amaçlıdır” dedi.

‘KARANTİNA SÜRESİNİ KONTROL TAKİBİNİ İLÇE TARIM YAPIYOR'

Siverek Belediyesi'nden bir yetkili bize yaptığı açıklamada, “Bu konuya ilçe tarım ve kaymakamlık ilgileniyor. Alanımız olmadığı için biz yine de durumu takip ediyoruz. Devreye girmemiz gereken bir durum olursa zaten kaymakamla irtibat halindeyiz. Ayrıca burada Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hayvan rehabilitasyon merkezi de var burada ilçede” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz haftalarda da Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent ve Payamlı mahalleleri 'kuduz' ihtimaline karşı karantina altına alınmıştı.

 

Etiketler urfa kuduz