Urla Belediyesi Stratejik Planı Çalıştayı yapıldı

Urla Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı Çalıştayı, Urla Eski Tamirhane Binası’nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urla Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir Planlama Ajansı (İZPA)’nın desteklediği “Urla Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı Çalıştayı” Eski Tamirhane Binası'nda düzenlendi. Çalıştayda beş temel alana ilişkin oluşturulan; Alt Yapı ve Üst Yapı Belediyeciliği, Adil ve Eşitlikçi Kalkınma, Dijital Demokrasi, Kapsayıcı Sağlık, Çoklu Krizlere Dirençli Kent masalarında konuya ilişkin belirlenen çerçevede müzakereler yapıldı. Bir gün içinde eş zamanlı mevcut durum ve vizyon eksenlerinde yapılan çalıştay ayrıca rapor olarak da yayınlanacak.

Çalıştayın açılışında konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Urla’nın gelecekteki nüfus projeksiyonunda ihtiyaç olan projelerini ve stratejisini belirlemek için düzenledikleri çalıştayın öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek, “Zira, bir kentin yol haritasını ancak ve ancak o kentte yaşayanların, o kentin tüm güçlü ve zayıf yönlerini bilenlerin oluşturabileceğine inanıyorum” dedi.

Balkan, hedeflerinin Urla’yı kültür, sanat, turizm, eğitim, tarih ve gastronomi kenti olarak akıllara kazımak olduğunun altını çizdi.