Urla'daki orman yangını 10 saatte kontrol altına alındı

İzmir Urla'da 19 saat süren orman yangının ardından yeni bir yangın daha çıktı. İzmir Valisi Elban, "455 ev ve iş yerini tahliye ettik, 1630 kişi buradan çıkartıldı. 1 kişi gözaltına alındı" dedi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Urla ilçesinde dün başlayan ve bugün söndürülen orman yangınının ardından yeni bir yangın daha çıktı. Yangın yaklaşık 10 saat sonra kontrol altına alındı.

AA'nın haberine göre, Çeşmealtı Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 9 helikopter, 30 arazöz, 10 su ikmal aracı, 3 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi.

Yangın nedeniyle tedbiren Zeytinliköy ve Çiftlikevler siteleri tahliye edildi. Her iki sitede 120 konutun bulunduğu öğrenildi.

Urla'da dün Yağcılar Mahallesi'nde orman yangını çıkmış ve yangın 19 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınabilmişti.

Bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan İzmir Valisi Süleyman Elban, dün il genelinde 6 yangın çıktığını, bunlardan en önemlisinin yine Urla'da gerçekleştiğini hatırlattı.

Çeşmealtı'nda rüzgarın etkili olduğunu söyleyen Elban, "Saat 11.43 itibariyle Çeşmealtı mevkii dediğimiz bu bölgede de bir yangın başladı. Maalesef dün olduğu gibi 50-60 kilometreyi bulan ve çok sık da yön değiştiren bir rüzgarın etkisiyle çok hızlı bir şekilde yangın yayıldı. 9 dakika içerisinde orman ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. An itibarıyla 117 iş makinemiz, arazözlerimiz, su tankerlerimizle müdahale ediyoruz. Emniyetimize ait 8, jandarmamıza ait 1 TOMA'mız burada çok iş görüyor. Çünkü bu alan hem fabrika, otel, iş yerlerinin olduğu hem de yaygın bir yerleşim alanının olduğu bir bölge. Onlar da yangının buralara zarar vermemesi için gayret gösteriyorlar. Havada ise 5 uçağımız 12 helikopterimizle müdahalemiz devam ediyor. Yangın henüz kontrol altına alınmadı. Ancak enerjisi bir miktar düşürüldü" dedi.

Elban, hasar tespit çalışmalarının yangının söndürülmesinin ardından gerçekleşeceğini aktararak, "455 ev ve iş yerini tahliye ettik, 1630 vatandaşımız buradan çıkartıldı. Şu an için tek sevindirici taraf herhangi bir ölü ya da yaralımız yok. Bir evde yapılan kaynak çalışmasında otluk alana kıvılcım sıçrıyor. Otluk alanda meydana gelen yangın, rüzgarın da etkisiyle hızlıca yayılıyor ve maalesef bu tablo ortaya çıkıyor. Yangın çıkaran, kaynak yapan 1 kişi gözaltında" diye konuştu.

SU TANKERİ KAZA YAPTI

Yangın söndürme çalışmalarına destek veren Balçova Belediyesi'ne ait N.Y'nin kullandığı su tankeri çalışmalar sırasında devrildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan sürücünün, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Sosyal medya hesabından saat 21.50'de açıklama yapan İzmir Valisi Süleyman Elban, "Urla, Güvendik mevkiinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Çok şükür, herhangi bir can kaybı ve yaralımızın olmaması bir nebze olsun bizleri teselli ediyor. Bugün, yangını söndürmek için omuz omuza alevlerle nasıl mücadele ettiysek, Urla’mızı yeniden yeşertmek için de aynı çabayı göstereceğimizden hemşehrilerimizin şüphesi olmasın. Yangının kontrol altına alınmasında kahramanca görev yapan tüm personelimize ve kurumlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza tekraren geçmiş olsun" dedi.

(ANADOLU AJANSI)