Uşak Belediyesi 12 bin metrekarelik yeşil alanı otel yapılması için satışa çıkardı

Uşak Belediyesi, 12 bin metrekarelik yeşil alanı otel yapmak amacıyla 43 Milyon TL’ye satışa çıkarıyor. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Savaş'a göre amaç, 'genel seçime hazırlık'.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Kara

UŞAK- Dikilitaş Mahallesinde mülkiyeti Uşak Belediyesi'ne ait olan Huzur Park içindeki ormanlık alan otel yapılması için satışa çıkartıldı. 

Kent merkezine yakın olan ve içinde piknik alanları, yürüyüş parkurları, çocuk parkı ve spor tesislerinin bulunduğu arazinin, muhammen bedeli ise 43 Milyon TL.

20 Ocak’ta ihaleye çıkarılan, kapalı teklif zarfı alınan 12 bin 431,93 metrekarelik ormanlık alan, en fazla 12 kat olma şartıyla otele dönüştürülmek amacıyla 3 Şubat 2022 tarihinde satılıyor. 

'GEÇEN YIL 1 MİLYON TL HARCANDI'

Öte yandan ihaleye çıkarılacak olan alanda bulunan, belediyeye ait Şelale Restoran'da geçen yıl yapılan tadilata yaklaşık 1 Milyon TL’lik harcama yapıldığı iddia edildi. Bu Restoran’ın bulunduğu alan da satılacak arsaya dahil bulunuyor.

'GENEL SEÇİME HAZIRLIK'

Alanın ihaleye çıkarılmasına tepki gösteren İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Uşak Belediyesi'nin bu ay 30 arsayı satışa çıkardığını vurguladı. "Satışa çıkarılan bu arsalardan elde edilen gelirle belediyenin borçları ödenmeyecek" diyen Savaş şunları söyledi: "Burada genel seçime bir bütçe hazırlığı yapılıyor. 2021 yılında yapılan plan değişikliğinde, 1033 ada 51 parsel değişikliğe konu edilmediğinden ve 12 kat çevre binalar ile uyumlu olmadığından teknik kişiler imar planının hatalı olduğunu ve bu konun mahkemelik olması gerektiğini söylüyorlar.”