Üsküdar’da ‘Gezgin Oyun Parkı’ etkinlikleri başlıyor

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 39 çocuğun mektupla ilettikleri ‘sokak oyunları’ talebini ‘Gezgin Oyun Parkı’ etkinlikleri ile hayata geçiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 39 çocuğun imzası bulunan ve kendisine ulaşan bir mektupla ‘sokak oyunları’ talebini hayata geçirerek, ‘Gezgin Oyun Parkı’ etkinliklerinin ilkini Çengelköy Huzurtepe Sokak’ta başlatıyor.

Çocuklar Sinem Dedetaş’a yazdıkları mektupta “Bizler 3. kuşak olarak babalarımızın, dedelerimizin yaşadığı gibi olmak istemiyoruz” diyerek sokaklarında oyun alanı talep etti.

Talebi değerlendiren Dedetaş, içerisinde çeşitli oyun malzemelerinin yer aldığı, müzik ve eğlendirici aktivitelerin bulunduğu ‘Gezgin Oyun Parkı’ etkinlik serisini başlattı. 26 Temmuz Cuma günü oyun alanına dönüştürülecek Çengelköy Mahallesi Huzurtepe Sokak, 11.00 ile 16.00 saatleri arasında ‘Çocuklar Üsküdar’da, Oyunlar Sokaklarda’ sloganıyla çocukların oyun oynayacakları ve eğlenecekleri bir alana dönüşecek.

‘Gezgin Oyun Parkları’nda ‘Akıl ve Zeka Oyunları’nın yanı sıra, ‘Resim Ormanı’, ‘Sokakta Sanat’, ‘Geleneksel çocuk oyunları’, ‘Su oyunları’, ‘Voleybol’, ‘Ayak tenisi’, ‘Minyatür kale’ ve ‘Beceri gelişimi ve Eğitsel oyunlar’ olmak üzere birçok aktivite yer alacak. Etkinlikte çocuklar dans edecek ve patlamış mısır ikramı da yapılacak.