Usulsüz seçmen taşıma iddiası: Bazı bölgelerde yüzde 15 artış var

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, AK Parti’nin Şırnak Merkez, Güçlükonak, Beytüşşebap ve Uludere ilçesine usule ve yasalara aykırı bir şekilde binlerce seçmen taşıdığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, seçim bölgesindeki bazı bölgelerde son 6 ayda yüzde 15’lerin üzerinde bir seçmen artışı gerçekleştiğini belirterek, “Bu artışın ne hayatın akışıyla ne gerçeklikle ne de Siirt Emniyet Müdürlüğünün belirttiği gibi operasyon ve tatbikat amaçlı olduğu yalanına hiç kimseyi inandıramazsınız” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan İrmez, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin usulsüz seçmen taşıma yoluyla bazı belediyeleri ele geçirdiğini, buna 31 Mart seçimi öncesi de devam ettiğini söyledi.

AK Parti’nin Şırnak Merkez, Güçlükonak, Beytüşşebap ve Uludere ilçesine usule ve yasalara aykırı bir şekilde binlerce seçmen taşıdığını belirten İrmez, “Kolluk gücüne mensup binlerce seçmen Şırnak ve ilçelerine kaydırılmış durumdadır. Bu belirttiğim bölgelerde seçmen sayısında yüzde 15’lerin üzerinde bir artış gerçekleşmiştir. Bu artışın ne hayatın akışıyla ne gerçeklikle ne de Siirt Emniyet Müdürlüğünün belirttiği gibi operasyon ve tatbikat amaçlı olduğu yalanına hiç kimseyi inandıramazsınız. AKP, irade hırsızlığı yapmaktadır, devletin kurumları da bu çalmaya kılıf uydurmaya çalışmaktadır ama sizlere söyleyeyim, mızrak çuvala sığmıyor ve sığmayacaktır” dedi.

İrmez konuşmasında seçmen taşımayla ilgili dikkat çekici örnekler verdi. Buna göre 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Şırnak merkez ilçesi Yeşilyurt Mahallesi Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Caddesi 157 numarada oy kullanan seçmen sayısı 92 iken taşınan seçmen sayısı ile toplam rakam 2 bin 968 oldu. Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Caddesinin mayıs seçimlerinde seçmen sayısı 752 iken 6 ayda taşınan seçmen sayısı ile 4 bin 368 kişiye çıktı. Şırnak Merkez Bahçelievler Mahallesi Vilayet Bulvarı No 13 numarada 14 Mayıs 2023 seçimlerinde oy kullanan seçmen sayısı 15 iken bu sayı şimdi 1355’e ulaştı.

Benzer örneklerin Uludere, Beytüşşebap ve Güçlükonak ilçelerinde de yaşandığını söyleyen İrmez, YSK’ye gerekli itirazları yapacaklarını, ayrıca bunu teşhir edeceklerini kaydetti.