Uyuşturucu baronu 'Tombul Jos'a Türkiye'de çifte oturum izni: Sahte kimliğiyle de almış

Türkiye'den oturum izni alan Hollandalı uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leijdekkers'ın kullandığı sahte kimliğe de oturum izni verildiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: Birgün
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollandalı uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leijdekkers'ın Türkiye'de yaşayan ortakları ve kardeşinin tutuklandığı davada tahliye edildikten sonra firar etmeleriyle ilgili tartışma sürüyor.

"Tombul Jos" olarak bilinen Leijdekkers'ın Türkiye'de villa satın alarak oturum izni aldığını ve vatandaşlığı için ‘uygunluk’ belgesi verildiğini belirten Birgün yazarı Timur Soykan, Leijdekkers'ın Türkiye'ye girmek için daha önce kullandığı sahte kimliği için de oturum izni aldığını yazdı.

Soykan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Hollandalı uyuşturucu baronunun Türkiye’de kendi ismiyle yani Joseph Johannes Leijdekkers adıyla oturum izni aldığını daha önce yazmıştık. Türk bayraklı oturum izninin dava dosyasındaki görselini paylaşmıştık. Bu oturum izni kimliği Muğla’da verilmişti.

Ancak Abdullah Alp Üstün’ün 13 Haziran 2023 günü Bodrum Yalıkavak’ta yakalandığı villada polisin tuttuğu tutanağa göre; Tombul Jos için ‘Daniel Ernst’ ismine düzenlenmiş bir oturum izni kartı daha bulunmuştu. Hollandalı uyuşturucu baronuna çifte oturum izni verildiği anlaşılıyordu. Avrupa’nın en büyük uyuşturucu baronuna Türkiye’de iki ayrı isimle oturum izni verilmesi büyük bir skandaldı. Çünkü oturum izni verilirken başvuranların parmak izi ve biyometrik fotoğrafları alınıyor. Normalde aynı kişinin iki farklı isimle oturum izni alması imkânsız.

Ama Türkiye’de devlet çürüdü ve parası olan için imkânsız diye bir şey yok.

Tombul Jos’un kendi adıyla oturum izni varken Daniel Ernst adına düzenlenmiş oturum izninin belgesini yayımlıyoruz. Kendi adıyla düzenlenmiş oturum izninde 1 Temmuz 1991 doğumlu olduğu yazan Tombul Jos, bu oturum izninde 22 Eylül 1992 doğumlu görünüyor. İki oturum izni de Muğla’da verilmiş, muhtemelen aynı kişilerce hazırlanmış."

YAZININ TAMAMI

(ALINTI)