Uzman, beslenmenin kanser tedavisindeki rolünü anlattı

Onkoloji diyetisyenliğinin rolünü vurgulayan Diyetisyen Yiğit, mide, meme ve kolon kanseri hastalarının doğru beslenme şekline ilişkin bilgileri paylaştı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyetisyen Mehtap Yakut Yiğit, kanser hastalarının beslenme rejiminin düzenlenmesinde onkoloji diyetisyenlerinin rolüne dikkat çekti. 

Farklı kanser türlerinin farklı beslenme gereksinimlerine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Yiğit, mide, meme ve kolon kanseri hastalarının ideal beslenme şekline ilişkin bilgi verdi. 

Mide kanseri hastalarının sindirimi kolay, düşük lifli ve düşük asitli yiyecekler tercih etmesi gerektiğini söyleyen Yiğit, meme kanseri hastalarının ise antioksidanlar bakımından zengin meyve ve sebzeler, sağlıklı yağlar ve tam tahıllar tüketmesi gerektiğini söyledi. 

Yiğit, kolon kanseri hastalarının ise yüksek lifli gıdalar tüketmesi gerektiği, kırmızı ve işlenmiş etten uzak durmaları gerektiği uyarılarını yaptı.