Uzmanından Narin Güran uyarısı: Bu bir futbol maçı değil

Türk Psikolojik ve Rehberlik Derneği'nden Hayriye Müjde Erçetin, kayıp çocuk Narin Güran haberleriyle ilgili, " Olayın bir fanatizmi artık oluşmaya başladı. Bu bir futbol maçı değil" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Psikolojik ve Rehberlik Derneği (PDR) Diyarbakır İl Başkanı Hayriye Müjde Erçetin, Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran haberlerine ilişkin uyarılarda bulundu. 12 gündür bulunamayan çocukla ilgili durumun bir fanatizm haline geldiğini söyledi.

Amida Haber'den Zelal Sinayiç'e konuşan Erçetin, “Evet kayıp bir çocuk var. Onun için endişelenenler bir sürü kişi var ama onun için endişelenirken etraftaki herkese de sataşıp, herkesle de yoğun bir kavga içerisinde olan da bir grup var. Olayın bir fanatizmi artık oluşmaya başladı. Bu bir futbol maçı değil. Bu bir müsabaka değil. Bir yerde işte onu bulanlar, bulmayanlar; aile veya değil kısmında, bu fanatizmi devre dışı bırakmak gerekir. Sadece duyarlı olan kişiler bizler değiliz. Oradaki insanlar da duyarlıdır. O köyde o çocuğu gören, o çocukla temas halinde olan insanların da duyarlı olabileceğini o insanların da acı çektiğini, üzülebildiğini, ortak payda olduğunu, anılarının olduğunu göz ardı etmemek lazım” dedi.

Sosyal medya üzerinde paylaşılan görüntülerde hedef olarak gösterilen çocukların ileriki yaşamlarında olumsuz etkileneceklerine vurgu yapan Erçetin, ‘Sosyal medyada kalan videoların sildirmek çok mümkün değil. O videoların zihinlere, hafızalara kazınıyor olması, o çocuğun büyüdüğü zaman sürekli bununla anlıyor olması, bu ihtimaller üzerinden yaşamının örseleniyor olması onun için büyük bir olumsuzluğa sebebiyet verebilir. Etiketlenmeye sebep verebilir” ifadelerini kullandı.

Erçetin, çocukların görüşlerinin yalnızca pedagog ya da alanında uzman kişilerce alınabileceğine dikkat çekerek gazetecileri de uyardı.

(ALINTI)