Uzmanlar LGS sorularını masaya yatırdılar: Hangi öğrenciler kazanacak?
Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2 Haziran Pazar günü (bugün) 2 oturumda gerçekleşti. Uzmanlar sorularının ve zorluk derecesini değerlendirdi. Soru tiplerine göre başarılı olacak öğrencilere işaret etti.
DUVAR - Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2 Haziran Pazar günü 2 oturumda gerçekleşti.
BİLFEN'den ve GEN Koleji'nden uzman isimler sınav sorularını sıcağı sıcağına değerlendirdi.
Bilfen Ortaokulları Matematik Bölüm Başkanı – Özer ATAÇ
ÇELDİRİCİLER GERİ DÖNDÜ!
2024 LGS matematik sınavının genel olarak görselleri yoğun, metinleri sade ve anlaşılır sorulardan oluştuğunu görmekteyiz.
Sınavda karşımıza çıkan işlem gerektiren ve kısa soruların, Millî Eğitim Bakanlığının yayımladığı örnek sorularla örtüştüğünü söyleyebiliriz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu LGS’de de kuvvetli çeldiricilerden oluşan, birden fazla kazanım içeren sorular dikkat çekti.
Özellikle “çarpanlar ve katlar, pisagor, silindir ve olasılık” başlıklarına ait sorular bu sınavın belirleyicisi olacaktır.
Bilfen Ortaokulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı – Neslihan SAÇAL
FEN OKUR YAZARLIĞI YÜKSEK OLAN ÖĞRENCİLER BİR ADIM ÖNDE!
2024 LGS Fen Bilimleri sınavı kazanımlara uygun olarak hazırlanmış olup MEB Fen Bilimleri ders kitabının konu anlatımında bahsedilmeyen bir bilginin olmadığı ve her üniteden soru sorulduğu görülmektedir. Çeldirici sorularla birlikte her sene olduğu gibi bu sene de deney düzenekleri ile ilgili sorular sınavda fazla sayıda yer almaktadır. Bu soruların deneyi anlatan kısımları oldukça ayrıntılı ve açıklayıcı yazıldığı için soruların hem metin kısımlarının hem de soru köklerinin uzunluğu dikkat çekmektedir. Eski LGS sorularına kıyasla öncüllü soruların sayısında artış olması, fen okur yazarlığı yüksek olan öğrencileri avantajlı hâle getirmiştir.
Bilfen Ortaokulları Türkçe Bölüm Başkanı – Sündüs DEMİRDAĞ TUNÇER
TÜRKÇE ŞAŞIRTMADI! OKUDUĞUNU ANLAYAN VE ANA DİL BİLİNCİ YÜKSEK ÖĞRENCİLER KAZANACAK!
LGS 2024’te Türkçe soruları beklendiği gibi müfredata uygundur. Uzun bir aradan sonra öğrencilerimiz ilk defa kazanımların tamamından sorumlu tutuldular. Türkçe sınavında önceki yıllarda olduğu gibi anlam sorularının yoğunlukta olduğunu bununla birlikte beş dil bilgisi sorusu sorulduğunu görüyoruz. Soruların zorluk derecesine baktığımızda özellikle “sözcükte anlam, şiir yorumlama, metin türleri ve yakın anlamlı cümle” başlıklarından gelen soruların ayırt ediciliğinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Grafik ve görsel yorumlama soruları içeriklerinin yoğunluğu ve uzunlukları sebebiyle öğrencilerin süreyi verimli kullanmalarını gerektirmektedir. Bu sebeple zaman yönetimini doğru yapanların fark yaratacağı bir sınav olduğunu söyleyebiliriz.