Uzmanlar uyarıyor: Kötü amaçlı reklamlara karşı nasıl korunulur?

Bilgisayar korsanlarının kötü amaçlı reklamlarla ilgili yeni yollar denediğini belirten siber güvenlik uzmanları reklamlara karşı korunmak için neler yapılabileceğini sıraladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dijital güvenlik şirketi ESET arama sonuçlarında gizlenen kötü amaçlı reklamlara karşı neler yapılabileceğini paylaştı.

2023 yılında Google'ın reklam ağını kötüye kullanan 1 milyardan fazla reklamı engellediğini belirten ESET, bilgisayar korsanlarının yeni yollar bulmaya devam ettiğini belirtti.

Kötü amaçlı reklamlara karşı korunmak için şu maddeler sıralandı:

-Farkındalık geliştirmek, siber güvenli bir yaşama doğru atılan ilk adımdır. Sadece bu blog yazısını okumuş olmanız bile kötü amaçlı reklamcılığın kurbanı olmamanız için önleyici bir tedbirdir.
-Tarayıcı parmak izini sınırlayın, sadece gizlilik için değil. Kötü niyetli sitelerin ve aktörlerin cihazınızı tanıması için potansiyel bir yolu ortadan kaldırır.
-Saygın bir reklam engelleyici kullanın; bu reklamların size ulaşmasını engellemenin bir yoludur ve yüzde 100 etkili olmasa da diğer ipuçlarımızla birlikte işe yarayacaktır.
-Çeşitli açılır pencerelere, izin isteklerine ve diğer istenmeyen tarayıcı davranışlarına karşı dikkatli olun.
-Cihazlarınızı ve yazılımlarınızı güncel tutun. Bazı güvenlik açıkları kolayca istismar edilebilir ve bilgisayar korsanlarının işini kolaylaştırabilir.
-Gerçek zamanlı korumaya sahip güçlü bir güvenlik çözümü kullanın.

Etiketler google reklam