Uzungöl kışın da misafirlerini bekliyor

Son dönemlerin en popüler tatil yerlerinden Uzungöl, kış aylarında da ziyaretçilerini bekliyor. Etrafı karla kaplı Uzungöl’ün buz tutması, güzelliğini ikiye katlamış durumda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Uzungöl, Karadeniz deyince ilk akla gelen yerlerden biri... Ama sadece Karadeniz’in değil, tüm Türkiye’nin de önemli turizm merkezlerinden biri hâline gelmiş durumda.

Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl’ün yaz aylarındaki yemyeşil doğası, karın yağmasıyla birlikte yerini bembeyaz bir örtüye bıraktı.

Uzungöl (Fotoğraf: AA)

KARTPOSTAL GİBİ

Gölün de donmasıyla muhteşem bir görsel şölen sunan Uzungöl, ağaçları, camisi ve gölüyle ziyaretçilerine kartpostallık görüntüler veriyor. Güzelliğini ikiye katlayan Uzungöl’ün ziyaretçileri bol bol fotoğraf çektirmenin yanı sıra donmuş gölün etrafında yürüyüş yaparak, temiz havanın keyfini çıkarıyor.

Uzungöl (Fotoğraf: AA)

UZUNGÖL’DE NEREDE KALINIR?

Bulunduğu vadinin ortasındaki yamaçlardan heyelan sonucu düşen kayaların Haldizen Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşan göl civarında, çoğu ahşap bungalovlardan oluşan birçok pansiyon, otel ve restoran bulunuyor. Konaklama tesisleri ve restoranlar, kışın da yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

(HABER MERKEZİ)