Vahap Seçer: 'Ben tüccar değilim, kar düşünmem, bu sosyal belediyeciliktir'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kamucu bir anlayışla belediyeyi yönettiklerini belirterek, "Ben tüccar değilim, kar elde etmeyi düşünmem. Bu sosyal belediyeciliktir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret Borsası’nın meclis toplantısına katıldı. Toplantıda Seçer’in yanı sıra Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Meclis Başkanı Münir Şen ile Ticaret Borsası Meclis üyeleri ve Büyükşehir bürokratları da yer aldı.

Deprem, pandemi, ekonomik kriz ve siyasi engellemelere rağmen 5 yıllık görev sürelerini başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Seçer, iyi bir 5 yıl geçirdiklerini belirtti.

Seçer, “Finans ve kaliteli insan kaynağıyla çalışma konusunda özel sektör mantığı var. Ben özel sektörden siyasete girdim ama ben bir kamu hizmeti yapıyorum. Ben tüccar değilim, kar elde etmeyi düşünmem. Bu yıl sosyal politikalara 250 milyon lira ayırdık. Bunlar ciddi paralar. Bu kamuculuktur ve sosyal belediyeciliktir” diye konuştu.

Büyükşehir’in mali disiplini son derece güçlü bir belediye olduğuna dikkat çeken Seçer, şunları söyledi:

“Bu yıl bütçe gerçekleştirme oranımız yüzde 93.5 civarında. Geçen yıl yine bu oranlardaki dalgalanmalardan dolayı ek bütçeler yaptık. Bir önceki yıl bütçenin gerçekleşme oranı 99.5’tu. Bunlar müthiş rakamlar. Bunlar bu belediyenin nasıl bir ciddiyetle yönetildiğinin önemli göstergesidir. Aslında bu rakamlar 1 yıllık sürede gösterdiğimiz kararların ne kadar doğru ve ne kadar disiplinize edilmiş olduğunu gösteriyor.”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve bağlı iştiraklerinin toplam 30 milyar TL bütçesi olduğundan söz eden Seçer, yaklaşık 6 milyar TL borçları olduğunu sözlerine ekledi. Seçer, şöyle devam etti:

“Bu aslında siz iş insanları için önemlidir ve bir belediyenin nasıl yönetildiğine dair önemli göstergedir. Herkes belediyeden kendi yaşam alanına göre hizmet bekler. Örneğin 48 noktada 10 TL’ye verilen 3 çeşit yemek bir kesimi ilgilendirmeyebilir, haberi bile olmayabilir. Çünkü onun sosyo-ekonomik durumu, onu takip etmeye ihtiyaç duyurmaz. Bulvardaki yolun güzelliği, kalitesi ve kavşakları arabası olanları ilgilendirdiği gibi; 10 TL yemek edinmenin ya da destek almanın memnuniyetini yarattığınız insandan o kadar memnuniyet alamazsınız. Çünkü onun zaten aracı yoktur, o yollarla seyahat etmiyordur, onun derdi senin 10 TL’ye verdiğin yemektir. Evde hastası olan, yaş almış karı kocanın yemek yapacak halinin olmaması, hasta olması ve belediye görevlisinin her gün ona düzenli olarak sıcak yemek götürmesi onun ilgi alanıdır ama Başkan’dan konser ve festival bekleyen bir gencin ilgi alanı olmayabilir.”

'SOSYAL POLİTİKALARA AYIRDIĞIMIZ BÜTÇE 20 KAT ARTTI'

Bir taraftan belediyenin geçmiş dönemden kaynaklı borçlarını öderken, diğer taraftan da yatırımlar yaptıklarından bahseden Seçer, Büyükşehir’in tarımsal alanda yapmış olduğu hizmetlere de değindi. Seçer, şunları kaydetti:

“Küçük üreticiye 4 yılda toplamda 125 milyon TL destek verdik. Hayvancılık, fide-fidan ve sulama borusu desteği gibi birçok hizmet götürdük. Bunları biz birlikler ve ziraat odalarıyla birlikte yapıyoruz. Siyasi ayrıcalıklar, tanıdık, eş, dost ayrıcalığı yapmadan, birlik, ziraat odası ve sulama birlikleri aracılığı ile üreticilere toplamda 125 milyon TL destek verdik. Baktık ki bunun toplumda bir dönüşü var ve bir fayda sağlıyor; sadece 2024 yılı için 119 milyon TL bütçe yaptık. 2019-2024 yılları arası sosyal politikalara ayırdığımız bütçe 20 kat arttı.”

Kamucu bir anlayışla belediyeyi yönettiğini sözlerine ekleyen Seçer, şunları söyledi:

“Finans ve kaliteli insan kaynağıyla çalışma konusunda özel sektör mantığı var. Ben özel sektörden siyasete girdim ama ben bir kamu hizmeti yapıyorum. Ben tüccar değilim, kar elde etmeyi düşünmem. Yılda sadece 600-700 milyon toplu taşımaya destek veriyorum. Öğrenciler belediye otobüslerinden 1 TL’ye yararlanıyor. Bu yıl sosyal politikalara 250 milyon lira ayırdık. Bunlar ciddi paralar. Bu kamuculuktur ve sosyal belediyeciliktir.”

Etiketler vahap seçer chp