Vahap Seçer: Bizim işimiz rant değil, halk

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bizim işimiz rant değil, bizim işimiz halk. Biz kamu görevi yapıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Silifke’de 4 yeni projenin temelini attı. Başkan Seçer, Silifke Sosyal Yaşam Merkezi, Silifke Yeşilovacık Mahallesi İçmesuyu İletim Hattı, Uzuncaburç İçmesuyu Hattı’nın ve Balandız Mahallesi İçmesuyu Hattı projelerin temelini, Silifke halkıyla birlikte attı. Seçer, temel atma töreninin ardından Silifke halkı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Seçer, eski dönemlerde yapımı aylar süren yolların da şu anda çok kısa sürede tamamlandığından bahsetti. Köprüler, binalar ve parklar başta olmak üzere bütün hizmetlerin süratle ilerlediğini dile getiren Seçer, şunları söyledi:

“Çünkü işimizi bilerek, hesaplayarak, isteyerek, planlı, programlı, iyi mühendisler ve iyi elemanlarla yapıyoruz. Onun için işlerimiz sağ salim ve hızlı yürüyor. Böyle de devam edecek. Gelecek 5 yıl bu 5 yıla göre edindiğimiz deneyimler, birikimler, hazırlıklar ve sizlerin desteğiyle hizmetlerimizde koşacağız. Biliyorsunuz Gazi Mahallesi’nde eski halimiz var. Oradaki dükkanlar Yeni Hal’e taşındı ve etrafında yeni yapılar oluşuyor. Orası Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Orası Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanına değil de bir başka partili belediye başkanına ya da belediyeye ait bir arsa olsaydı; orada bir imar değişikliği hemen konuta, ticarete ve ranta dönerdi ama biz ranta değil halka ve sizlerin hizmetine açıyoruz, sizler için yapıyoruz. Diyoruz ki, ‘Bizim işimiz rant değil, bizim işimiz halk. Biz kamu görevi yapıyoruz.’” 

'GELECEK YAZ SU SORUNU KALMAYACAK'

Bölgede yapımına başlanacak olan altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Seçer, kırsal mahallelerde yol ve suyun çok önemli olduğunu söyledi. İlk olarak Yeşilovacık İçme Suyu İletim Hattı projesinden söz eden Seçer, projeye ilişkin şunları kaydetti:

“Yeşilovacık artık önemli bir tatil beldesi haline geliyor. İnsanlar o güzelim cennet köşesinde özellikle yazlarını geçirmek istiyorlar ve yaz nüfusu her geçen günde daha kalabalık oluyor. Oraya güzel bir hizmet yapacağız, Silifke-Yeşilovacık İçme Suyu İletim Hattı. Işıklı’nın hemen kuzeyinde sondajla elde ettiğimiz kaynakları, güneye doğru, Yeşilovacık’a, Tisan, Mavikent o bölgelere doğru alacağız.”

Söz konusu yatırımın 60 milyon 795 bin lira tutarında olduğunu ve Yeşilovacık, Işıklı, Hırmanlı, Tisan, Mavikent bölgesinde yaşayan 13 bin nüfusa hitap edeceğini vurgulayan Seçer, “Buradan müjdeyi vermiş olayım. Gelecek yaz su sorunu umarım kalmayacak. Bu yılın sonunda yüklenici firma işi bitirip teslim edecek ve o bölgenin su sorununu kökünden çözmüş olacağız. O bölgelerin su sorunu tarihe karışmış olacak” dedi. 

'KONU ÇEVREYSE GERİSİ TEFERRUATTIR'

Seçer, şunları söyledi:

“Mesele insan sağlığı, çevre sağlığı olduğu zaman paranın bizim açımızdan bir hükmü yok. İnsanımız temiz bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Bu Anayasal bir hükümdür. Vatandaşlarımıza hizmette her türlü imkanımızı seferber ederiz. Bakın göreve geldik, çöpte vahşi depolamayı tarihin tozlu sayfalarına gömdük. Anamur, Bozyazı, Aydıncık o hatta ormanlara çöpler depolanıyordu ama biz bunun yanlış olduğunu, çevre bilincinin olması gerektiğini, çevreyi korumamız gerektiğini bildiğimiz için milyon liralar harcıyoruz. Her yıl oranın çöpünü buradaki bertaraf tesislerimize Silifke’ye kadar taşıyıp, burada bertaraf ediyoruz. Konu insansa, çevreyse, dünyanın ve ülkenin geleceği ise bizim için gerisi teferruattır.”

Etiketler vahap seçer chp mersin