Vahap Seçer: 'Kimse cebinden bize bir şey göndermiyor'

Vahap Seçer, "Kimse cebinden bize bir şey göndermiyor. Siz devlete ödüyorsunuz, Maliye de ‘Bu vergilerden belediyelerin payını kesiyorum ve belediyelere gönderiyorum’ diyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Tarsus Atıksu Şebeke Hattı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.  Törene katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Benim size yaptığım hizmetlerin tamamı sizin paranız, sizin vergileriniz. Kimse cebinden bize bir şey göndermiyor. Siz devlete ödüyorsunuz, Maliye de ‘Bu vergilerden belediyelerin payını kesiyorum ve belediyelere gönderiyorum’ diyor" diye konuştu.

Temiz bir çevrede yaşamanın her yurttaşın anayasal hakkı olduğunu söyleyen Başkan Seçer, bunu hazırlayacak olanların da devletin kurumları olduğuna dikkati çekti. Bireylerin de temiz bir çevreyi kirletmeden yaşama zorunluluğu olduğunu belirtti.

“Hiç kimsenin çevreyi kirletme, kimyasal atıklarla yeraltında suyu ve havayı zehirleme; çevremizin, toprağımızın, çocuklarımızın geleceğini karartmaya hakkı yoktur” diye konuştu.

Vahap Seçer, konuşmasında şunları söyledi:

"Benim size yaptığım hizmetlerin tamamı sizin paranız, sizin vergileriniz. Kimse cebinden bize bir şey göndermiyor. Siz devlete ödüyorsunuz, Maliye de ‘Bu vergilerden belediyelerin payını kesiyorum ve belediyelere gönderiyorum’ diyor. Bu emanetin -bize gelen para sizlerin emaneti- sorumlulukları omuzda çok ağır, günahı, vebali o kadar büyük. Biz onları korumak zorundayız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yediremeyiz. Zinhar. Bu dinen de vicdanen de hukuken de insanlık olarak da bir günahtır, bir ayıptır. 

İkinci beş yıllık dönemde de sizlere hizmet edeceğiz. Vatandaştan oy istiyoruz. Partinizi sormuyoruz. Herkes bizi gördü, röntgen çekti. 5 yıl vatandaşımızın dertleriyle dertlendik. Vatandaş buna bakacak. Mahkeme kadıya mülk değil. Babamızın koltuğu değil. Çalışırsak halkın karşısına çıkarız, şimdi olduğu gibi. 5 yıl çalıştık.

Hepiniz bize yardımcı olun. Bu şehirde yaşayan herkesin bir görevi var, şehrin yönetimine katkı sunacak. Göreviniz siyasetçiyi şikayet etmek değil, onu zamanında uyarmak. Biz denetime açığız, bu anlayışla belediyeyi yönettiğimiz için memnuniyet yüksek. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir belediyeleri içinde halk tarafından memnuniyeti en yüksek belediyelerin başında gelmektedir. Bunu da gururla söylüyorum."

Etiketler vahap seçer chp