Vahap Seçer: 'Sözümüzdür, Mersin metrosu tamamlanacak'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesinin Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmasını sağladıklarını belirterek, "Sözümüzdür. Mersin metrosu tamamlanacak" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘2. Dönem Tanıtım Toplantısı’nda, gelecek 5 yılda hayata geçirecekleri projeleri tanıttı. Sosyal belediyecilikte Türkiye’ye örnek olduklarını belirten Seçer, “Her alanda çığır açtık. Kafalar değişti ne çok değişti. İnovatif, vizyoner, yenilikçi bir anlayış getirdik. Sözümüzdür: Mersin metrosu tamamlanacak, Mersinlilerin hizmetine girecek” dedi.

Başkan Seçer, konuşmasında şunları söyledi:

“Sosyal belediyecilikle Türkiye’ye örnek olduk. Her alanda çığır açtık. Kafalar değişti ne çok değişti. İnovatif, vizyoner, yenilikçi bir anlayış getirdik. Belediyecilik imalatı olarak bu yapılan yolların Türkiye’de örneği yok. ‘Mersin Büyükşehir yaparsa en iyisini ve kalitelisini yapar’ bunu belediyenin girişine yazdık. Hem yenilikçi hem kalkınmacı hem sosyal belediyecilik devam edecek. Artık bu anlayış, bu hizmetler bizim rutinimiz haline geldi. Ama yeni vizyonlar ortaya koymamız ve Mersin’i daha yükseklere taşımamız lazım.”

İkinci 5 yılda uygulamaya koyacakları projeleri sıralayan Seçer, sözlerine metro projesi ile başladı. Metro projesinin süreci ile ilgili yaşananları ayrıntılarıyla anlatan Başkan Seçer, projenin Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmasını sağladıklarını duyurdu. Metro için Seçer, “Sözümüzdür. Mersin metrosu tamamlanacak, Mersinlilerin hizmetine girecek” dedi.

'ORTA-ALT GELİR GRUBUNA SOSYAL KONUT YAPACAĞIZ'

Vahap Seçer, “Kiralar aldı başını gitti. Binlerce orta-alt gelir grubuna uygun Sosyal Konut yapacağız. Birinci amacımız bu konutları yurttaşlarımıza kiraya vermek. İkinci amacımız gelişmelere göre ucuz konutlar yapıp, uygun fiyatlar ve şartlarda yurttaşlarımıza vermek. Bu, ikinci 5 yıllık dönemde bizatihi üzerinde duracağım ve Türkiye’ye model olacağını düşündüğüm çok değerli bir proje. İşte sosyal belediyecilik budur. Mersin Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyeciliğin adıdır, ta kendisidir" ifadelerini kullandı.

Mersin’de yeni bir ekmek fabrikası açacaklarını da duyuran Seçer, kentte yaşayan herkese hitap edecek ekmek çeşitlerinin çıkacağını kaydedetti, Aşevi’ni de büyüteceklerini açıkladı. 

Bisiklet yol ağını geliştirdiklerini vurgulayan Seçer, 148 kilometre bisiklet yolunu 400 kilometreye çıkaracaklarını belirtti.

Etiketler vahap seçer chp