Vahap Seçer: Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yüzünden projeler gecikiyor

MBB meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli için planlanan projelerin Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından onaylanmadığını söyledi. 

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) mayıs ayı belediye meclisi toplantısı 1’nci birleşimi Belediye Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belediye Meclisi Üyesi Özgür Çağlar, toplantıda söz alarak Akdeniz bölgesinde büyük oranda yoksulluğun, işsizliğin olduğunu çocuk yaşta evliliklerin çokça görüldüğünü, yerleşim ve sanayi bölgelerinin iç içe geçtiğini belirterek Akdeniz’de var olan sorunlara karşı desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Buna dair söz alan MBB Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli bölgesinde bekleyen pek çok planın olduğunu, 5 yıl boyunca bunlar üzerine çalışıldığını söyledi. Projelere dair Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ndeki gecikmelere dikkat çeken Seçer, “Bu elimizi kolumuzu bağlayan bir konu. Mersin Büyükşehir Belediyesi meclisinden duyurumuzdur. Biz Kadastro Müdürlüğü’ne uyarılarımızı yapıyoruz ancak başvurularımıza cevap verilmemesi, projelerin onaylanmaması, geçiştirilmesi ve geciktirilmesi akıl almaz gecikmemelere neden oldu ve bizi sıkıntıya sokmaya başladı. Uygulamaya koyacağımız projeleri gecikmeler nedeniyle uygulamaya koyamıyoruz. Buradan da tüm yetkililere duyurumuz olsun” diye konuştu.