Vahap Seçer: Türkiye elden gidiyor

CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Bizim bir kaygımız yok. Sesimiz daha da gür çıkacak. Türkiye elden gidiyor" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada Seçer, CHP oylarında rakamsal bir yükselişin olduğunu vurgulayan ve iktidara ramak kaldığını hatırlatarak, Mersin özelinde de merkezin dışındaki ilçelerde oy yükselişinin olduğunu kaydetti. Seçer, “CHP’li belediyenin ve belediye başkanının Anamur’dan Mut’a, Çamlıyayla’dan Tarsus’a kadar da artık ses getirdiği; çocuğun, yaşlının, gencin, çiftçinin, esnafın, iş insanının, işçinin, öğrencinin yanı başında olduğu gerçeği de artık görülmeye başlamıştır” diye belirtti.

Bu sonuçlara rağmen mağrur davranılmaması ve siyasal oyunların içerisine girilmemesi gerektiğinin altını çizen Seçer, “Bizim amacımız artık Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyeleri kazanmanın ötesinde olmalı. Kazandık, zaten başarılı olacağız. Hiçbir endişemiz yok. Aydıncık’ta, Tarsus’ta, Anamur’da, Silifke’de, yıllar sonra zafer kazandığımız Toroslar’da tarih yazacağız. Nasıl ki Mezitli ve Yenişehir’i sosyal demokratik anlayıştaki CHP’nin belediye başkanları yönetiyorsa 13 ilçeyi de sosyal demokrat anlayış yönetsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bugün oturulan koltukların CHP sayesinde kazanılan koltuklar olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “CHP kimsenin değil, Türk halkının tapulu malıdır, hepimizindir CHP’nin hepimize emeği vardır. Bugün oturduğumuz koltuklar CHP sayesinde kazandığımız koltuklardır. Bizim ölünceye kadar değil sonsuza kadar borcumuz CHP’yi yüceltmek olmalıdır. Bu bilinçle çalışacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın, biz buradayız, halkımızın içindeyiz. Anamur’dayız, Toroslar’ın tepesinde ve ovasındayız. Seracının, üzümcünün, işçinin yanındayız, fabrikadayız, her yerdeyiz. Bunu beraberce başarıyoruz” diye konuştu.

Seçer, başta kadın kolları olmak üzere tüm partililere seçim sürecindeki emekleri dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, “Elinize, yüreğinize sağlık. Böyle devam edeceğiz. Her noktaya gideceğiz. Kadın kollarımız 2019 öncesi koşullardan daha farklı şartlarda çalışmalar yapıyor. O dönemlerde yine kadın kollarımızda ya da diğer kademelerde çalışan partili arkadaşlarım bilir; anlatacağınız bir öykünüz, bir hikayeniz, bir hizmet konunuz yoktu. Çünkü iktidar değiliz ama 2019’dan sonra her noktaya gittiğinizde, o bölge ile ilgili her konuya müdahil olabilirsiniz. Sizler önemlisiniz, değerlisiniz” dedi.

'BİRLEŞE, BİRLEŞE KAZANACAĞIZ'

Başarının, kişi ve kurumların birbirini kıskanması ile değil, birleşerek hareket edilmesi sayesinde yakalanabileceğine dikkat çeken Seçer,  “Başarı birbirimizi kıskanarak, aşağı çekerek değil, örnek olarak, kalben yardımcı olarak, onun işini yolunu açarak elde edilir. Biz birleşe, birleşe kazanacağız. Biz zaten rüştünü ispatlamış bir belediyeyiz. Halkla sorunumuz yok, sokakta rahat geziyoruz. Biz siyaseti yemek masalarında yapmıyoruz, halkın içinde, sokakta, evde yapıyoruz. Bizim bir kaygımız yok. Sesimiz daha da gür çıkacak. Türkiye elden gidiyor. Bunu lafla sözle değil, emekle, alın teriyle döndürmemiz lazım. Nasıl Mersin’i, Adıyaman’ı, Uşak’ı, Kütahya’yı döndürdüysek, Türkiye’yi döndürdüysek, genel seçimde de aynı başarıyı göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ilk Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nı kuran belediyenin Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu hatırlatan Seçer, aynı zamanda Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı da hakkıyla yapan, denetlenebilir ve izlenebilir yapan ilk belediyenin de yine Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydetti. Seçer, “Herkes yapıyor ama biz yaptığımız işlerinde kalitesinden bahsedeceğiz. Tevazu göstermeyeceğiz. Doğru, güzel, kuvvetli yaptığımız işleri bastırarak söyleyeceğiz. Hatalı olduğumuz işleri de söyleyeceğiz, bunu da söylüyoruz” diye konuştu.

Kadınların ekonomik hayata dahil olabilmeleri adına hayata geçirdikleri projelerden söz eden Seçer, Evimiz Atölye, Üretici Kadın Stantları, Kooperatifler, Kadın ve Çocuk Atölyeleri, Kadın Konuk Evi, Kadın Danışma Merkezi, Çocuk Gelişim Merkezleri, Hanım Evleri, Hamile Bakım Sütü, Silifke Gazi Çiftliği, Tarsus Gençlik Kampı gibi projeler ile Mersin’de yaşayan her kesimden tüm kadınlara hizmet sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Her şey sizler için, her şey vatandaşlarımız, yurttaşlarımız için” dedi.

'BERABER ÇALIŞACAĞIZ, BERABER BAŞARACAĞIZ'

Konuşmasının sonunda, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç ve ekibine hizmet ve katkılarından ötürü teşekkür eden Seçer, yeni seçilen başkan ve ekibine de başarı temennisinde bulundu. Seçer, “Söylememe gerek yok, ben her zaman yanınızdayım, buradayım. Biz beraber çalışacağız, beraber başaracağız, zorlukları beraber yeneceğiz. Ağlayacaksak beraber ağlayacak, güleceksek de beraber güleceğiz. Ya hep beraber ya hiçbirimiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler vahap seçer mersin