Vahap Seçer: Üreticilerimiz için ilave destek paketi açıklayacağız

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçen hafta yaşanan zirai don afetinden etkilenen üreticilerle bir araya geldi.

Vahap Seçer: Üreticilerimiz için ilave destek paketi açıklayacağız
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin’de geçen hafta yaşanan zirai don afeti, seracılık ve narenciye üretimi yapan çiftçileri olumsuz etkiledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, üreticilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Zarar gören sera ve bahçelerde yaptığı incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, zararın özellikle çukur arazilerde yoğunlaştığını, belli bir bölgede değil, Tarsus’tan Anamur’a kadar muhtelif yerlerde söz konusu olduğunu söyledi.

Tarımsal desteklere ayrılan bütçeyi 2024’te 119 milyon TL iken 2025’de 215 milyon TL’ye yükselttiklerini dile getiren Seçer, “Bu bölgede, özellikle küçük üreticilerin üretim zorluğu yaşadıkları, girdi maliyetlerinin yüksek olduğu gerçeğiyle, tarımsal üretime, hayvancılığa destek veriyoruz. Ama bu zarardan sonra da ilave bir destek paketi açıklayacağız. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız çalışmalarını bitirdiklerinde bunu üreticilerimizle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.