Vahap Seçer'den sokak hayvanları için kampanya: Amacımız, öldürmek değil yaşatmak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sokak hayvanları için yakın zamanda bir kampanya başlatacaklarını duyurarak, "Amacımız, bu canları öldürmek değil, bu canları yaşatmak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin yasalaşmasının ardından sokak hayvanlarını yaşatmak için kampanya başlatacaklarını duyurdu.

Herkesi kampayaya destek vermeye davet eden Seçer, şu ifadeleri kullandı:

"Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Önceki yasada belediyeler, sokak hayvanlarını toplayıp, bakımlarını yapıyor, kısırlaştırıyor ve mümkünse sahiplendiriyorlardı, değilse tekrar sokağa bırakıyorlardı. Yeni yasada, belediyeler bu işlemleri yine yapacak. Eğer sahiplendiremiyorsa, artık sokağa salmayacak, onları tutacak. Ve ihtiyaç duyulması halinde, bu hayvanlar 'uyutma' adı altında öldürülecekler. Tabii ki biz canları öldürmek değil, yaşatmak için çaba göstermeliyiz. Tam da burada siz değerli yurttaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Uzun günlerdir yaptığımız bir çalışma sonucunda önümüzdeki günlerde Mersinli hemşehrilerimizle bu konuyla ilgili bir kampanya tanıtımı yapacağız. Herkesi bu kampanyaya dahil olmaya çağırıyoruz. Amacımız, bu canları öldürmek değil, bu canları yaşatmak."