Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Ayasofya açıklaması: Güvenlik zafiyeti söz konusu değil

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ayasofya'nın İmparator Kapısı'ndaki ahşap madalyonun, ahşabın olağan sürecinden yıprandığını ve ufak bir dokunma ile de tahribatın oluştuğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ayasofya'nın İmparator Kapısı'nın tahribatıyla ilgili bir açıklama yaptı. İmparator Kapısı'nda bulunan ahşap madalyonun, ahşabın olağan sürecinden yıprandığını, ufak bir dokunma ile de tahribatın oluştuğunu belirten Genel Müdürlük, İmparator Kapısı konservasyonunun tamamlandığını ve ihyasının sağlandığını aktardı. 

AA'nın aktardığı habere göre, Ayasofya'nın çalışmaları, restorasyonu ve ihyasının sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Ayasofya Fatih Medresesi de buna örnektir. Ayasofya-i Kebir Cami-i imparator kapısında bulunan ahşap madalyon üzerindeki aşınma ve tahribat, ahşabın olağan sürecinden yıpranmış ve ufak bir dokunma ile de tahribat oluşmuştur. İmparator Kapısı konservasyonu bugün itibarıyla tamamlanmış ve ihyası sağlanmıştır. Konunun incelenmesine yönelik savcılık soruşturmasının yanı sıra bir idari, bir teknik olmak üzere iki müfettiş de ivedilikle görevlendirilmiştir."

'TAHRİBATTA BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Ayasofya'nın 154 güvenlik kamerası, 68 güvenlik görevlisi ve turizm polisleri tarafından korunduğu aktarılan açıklamada, oluşan tahribatta bir güvenlik zafiyetinin söz konusu olmadığı bildirildi.