Vali ve AK Partili vekile protesto: Taziyeyi terk ettiler

Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ mahallesinde yangında hayatını kaybedenlerin taziyesine katılan vali ve AK Partili Milletvekili taziyedekilerin tepkisi üzerine köyden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında meydana gelen yangında yaşamını yitirenler için kurulan taziyeler devam ediyor. Mazıdağı'nın Yücebağ köyünde kurulan taziyeyi Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ve AK Partili Milletvekili Faruk Kılıç ziyaret etti.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, taziyede bulunanlar, Vali Akkoyun ve Kılıç’a tepki gösterdi. Taziye sırasında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz ile Vali Akkoyun arasında tartışma yaşanması üzerine başlayan tepkiler nedeniyle Akkoyun ve beraberindekiler taziye evinden ayrıldı. 

Öte yandan Diyarbakır Valiliği olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Sayın Valimizin korumaları ile S.Ç. arasında herhangi bir darp olayı yaşanmamıştır. Devletimiz, tüm kurumlarıyla yangında mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir” denildi.

(HABER MERKEZİ)