Valilik duyurdu: Kazdağları'nda mahsur kalan 21 kişiye ulaşıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde Kazdağları'nda mahsur kalan 17 askeri personel ve 4 kişilik belediye ekibi kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kazdağları’nda, nöbet değişiminden sonra dönüş yoluna geçen ve tipi nedeniyle bölgede mahsur kalan 17 askeri personel ve 4 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personeline, 16 saat sonra ulaşıldı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Twitter paylaşımında, "Kazdağları’nda yolda kalan personelimize ulaştık. Askeri personelimiz ve yol ekiplerimizi sağlıklı olarak naklediyoruz. Kurtarma çalışmalarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Jandarma, İlçe Belediyesi, DSİ, Sağlık başta olmak üzere kurumlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz saatlerde Şıldak, mahsur kalan ekiplere yaklaşık 1 kilometre mesafenin kaldığını belirtmiş, kurtarma çalışmaları için helikopter talep edildiğini söylemişti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, mahsur kalan 17 asker 4 belediye işçisinin kurtarılması için arama-kurtarma helikopteri görevlendirildiği duyurulmuştu. (HABER MERKEZİ)