Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki ulaşım sorununa DEM Parti'den tepki

Van’da özellikle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve üniversite hastanesine ulaşım sorunu gün geçtikçe derinleşiyor. Konu ile ilgili DEM Parti Van İl Eş Başkanları’ndan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’da gün geçtikçe derinleşen ulaşım sorunu, üniversitelerin yüz yüze eğitime yeniden dönmesiyle kendini daha da hissettirdi. Aynı yerleşke içinde bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) ve üniversitenin tıp fakültesine ulaşmak isteyen öğrenciler ve hastalar yaşanan ulaşım sorunundan şikayetçi.

Konu ile ilgili Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van İl Eş Başkanları Gönül Uzunay ve Veysi Dilekçi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Tüm Türkiye’de öğrencilerin yaşadığı barınma ve ulaşım sorunu kangrenleşerek öğrenci ve alilerini önemli ölçüde etkilememektedir. Özellikle YYÜ kampüsünün şehir merkezine olan uzaklığı ve hastanenin orada olması ulaşımı daha da zorlaştırmaktadır. Özel servislerin dışında toplu taşıma araçlarının yetersizliği ve alternatif yolların olmaması bu durumun daha da ağırlaşmasına sebep olmaktadır. Mevcut hükümet politikaları öğrencilerin üniversite öğretimlerini tamamlamaları ile ilgilenmeyen bu durumla ilgili çözüm politikaları üretmekten ziyade öğrencilerin bu konu ilgili taleplerini kriminalize bir bakış açısına sahiptir” denildi.

Açıklamada; 'kayyım rejiminin, halkın ve öğrencilerin sorunlarını çözmekten uzak sorunları daha da derinleştiren, tamamen politik yaklaşımlarla konuları ele aldığı' belirtilerek, “Ulaşım sorunlarının çözümü demokratik ve halkçı bir yerel yönetim anlayışı ile halkın iradesi ile seçilmiş yönetimlerle çalışmaları mümkün olur. Gerek öğrenciler ve gerekse yurttaşlar tarafından sık sık gündeme getirilen servis sorunu tüm yetkili kurum ve kurullar tarafından ele alınıp çözüm geliştirilmelidir. Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü, özellikle kanser ve diyaliz gibi ağır hastalığı olan yurttaşlar için hastaneye gidiş gelişlerini sağlayacak servis hizmeti sunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.