Van'da belediye önüne çöp atanlara suç duyurusu

Van Büyükşehir Belediyesi önüne ağaç dalları ve çöp atan iki kişi güvenlik kameralarına yakalandı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Bu tür provokasyonlara asla boyun eğmeyeceğiz” denildi.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’da kimliği belirsiz iki kişi, Van Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önüne ve yaya geçidine kurumuş dalar ve çöp attı. Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘provokasyon’ olarak nitelendirilen olay güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafında yapılan açıklamada, “Son zamanlarda, Van Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını engellemeye ve kurumumuzu yıpratmaya yönelik girişimler artmaktadır. Bu girişimlerin arkasındaki kişiler, bilinçli bir şekilde “Büyükşehir Belediyesi çalışmıyor” algısı yaratmaya çalışmaktadır” denildi.

Açıklamanın devamında, “Bugün (23 Temmuz 2024 tarihinde), kimliği belirsiz iki kişi, Büyükşehir Belediyesi binası önüne kurumuş dallar ve çöp atarak provokasyon girişiminde bulunmuştur. Bu şahıslar, belediyemizin çalışmalarını engellemeye ve kamuoyunda rahatsızlık yaratmaya çalışmıştır. Van Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür provokatif eylemlere asla müsamaha göstermeyeceğiz. Bu nedenle, söz konusu şahıslar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmak üzere adli mercilere suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu tür provokatif eylemlerin arkasındaki niyet, Van Büyükşehir Belediyesi'nin halkımıza hizmet etme çabasını engellemek ve kurumumuzla halkımız arasında ayrımcılık yaratmaktır. Bizler, Van halkına gece gündüz demeden hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu tür provokasyonlara asla boyun eğmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Etiketler van çöp belediye