Van'da halay protestosuna polis müdahalesi

Kürtçe şarkı ve halay gerekçesi ile yapılan tutuklamalar, Van'da halay çekerek protesto edildi. Halay çeken gruba polis, slogan atıldığı gerekçesi ile müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Birçok şehirde, Kürtçe şarkı ve halay gerekçesiyle çok sayıda kişinin tutuklanması, DEM Parti Van İl Örgütü önünde toplanan çok sayıda kişi tarafından halay çekerek protesto edildi. Polis halay çekenlere, slogan atıldığı gerekçesi ile müdahale etti.

Van'daki protestolara Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dinar, ilçe belediye eşbaşkanları, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Davul zurna eşliğinde halay çeken gruba polis, slogan attıkları gerekçesi ile müdahale etti. Bunun üzerine protestoya katılanlar DEM Parti Van İl Örgütü'nün bahçesine girip kapıları kapattı. Dışarıda kalanlar ise polis tarafından, sokağın dışına çıkarıldı.

DEM Parti binası polis ablukasına alınırken, sokağa çok sayıda çevik kuvvet ekibi konuşlandırıldı.

Bir saatlik bekleyişin ardından polis ablukası kaldırıldı. DEM Parti binasının önünde bekletilen protestocuların 10'ar kişilik gruplar halinde, kontrollü bir şekilde dışarı çıkmasına izin verildi.