Van'da her caddeye ve sokağa polis konuşlandırıldı

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından başlayan protestolar beşinci gününde Van'da, Hatimoğulları ve Bayındır'ın da katılacağı halk buluşması öncesi kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yerine kayyım atanmasının ardından başlayan protestolar, beşinci gününde devam ediyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, bugün Van'da düzenlenecek olan halk buluşmasına katılacak.

Saat 16.00'da, Musa Anter Barış Parkı'nda gerçekleştirilecek olan buluşma öncesinde kentte yoğun güvenlik tedbirleri uygulanıyor.

Van şehir merkezinin neredeyse her caddesine ve sokağına çok sayıda polis ve zırhlı araç konuşlandırıldı. Öte yandan, Van Valiliği'nin 3 Haziran tarihinde almış olduğu 5 günlük eylem ve etkinlik yasağı, 7 güne çıkarıldı.

Aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Van Milletvekilleri, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan'ın bulunduğu heyet DBP Van İl Örgütü'den çıktıktan sonra Musa Anter Barış Parkı'na yürüdü.

Yürüyüş esnasında kitlenin dört tarafı da polis kalkanları ile çevrildi. Kalkanların arasında Musa Anter Barış Parkı'na ulaşan heyet alkış, zılgıt ve sloganlarla karşılandı. Bu esnada, polis tarafından yapılan anonslarla, slogan atılmaması uyarısında bulunurdu. Anonslarla kitle tarafından zılgıtlarla karşılık verildi.

Polis kalkanları ile ablukaya alınan heyet, burada bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından, heyetin alandan çıkması için kalkanlar geri çekilse de halkın alandan ayrılmasına izin verilmedi. Polis ablukası altına alınan Vanlılar, sık sık sloganlar atarak yapılan uygulamayı protesto etti.

Yapılan görüşmelerin ardından abluka altında grubun da çıkmasına izin verildi. Heyet ve Vanlılar, Milli Egemenlik Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti.

Yürüyüş DEM Parti Van İl Örgütü binasına kadar devam etti. Parti bahçesinde toplanan kitle, yapılan uygulamayı alkış ve sloganlarla protesto ediyor. Yürüyüşün ardından DEM Parti Van İl Örgütü bahçesinde toplanan kitle, olaysız bir şekilde dağıldı.

.