Van'da kar yağışı: 56 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Van'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 56 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Üç ilçede ilk ve orta dereceli okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, kar nedeniyle kampüste zor anlar yaşadı.
Google Haberlere Abone ol

 Kadir Cesur

VAN - Van'da beklenen kar yağışı gerçekleşti. Dün akşam saatlerinden itibaren kent merkezinde etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışının etkisiyle; Gevaş'da 13, Bahçesaray'da 12, Başkale'de 7, Özalp'te 6, Saray'da 6, Tuşba'da 6, Edremit'te 3 ve İpekyolu'nda da 3 olmak üzere kent genelinde toplam 56 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

KAR KALINLIĞI BAZI YERLERDE 30 SANTİMETREYİ AŞTI

Kar kalınlığının bazı yerlerde 30 santimetreyi aştığı kentte, trafikte aksamalar meydana geldi. Özellikle Van-Erciş karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Van Valiliği'nden yapılan duyuruda, Van'ın merkez ilçeleri İpekyolu, Edremit ve Tuşba'da taşımalı eğitimle okula giden öğrenciler için ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Taşımalı eğitimin dışında kalan öğrencilerse, sabahın erken saatlerinde okullarının yolunu tuttu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, dönem sonu sınavları için üniversite kampüsüne gitmeye çalışırken zor anlar yaşadı.

 

Etiketler Van kar yağışı