Van’da ‘Pêşî peya’ yazısı tahrip edildi: ‘Türkiye Türk’tür, Türk kalacak’

Van’da yaya geçidine yazılan ‘Pêşî peya’ (Önca yaya) yazısı kimliği belirsiz kişilerce boyanıp ‘Türkiye Türk’tür Türk kalacak’ yazıldı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaya geçidine Kürtçe olarak yazılan ‘Pêşî Peya’ (Önce Yaya) yazısı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce boyanarak üzerine ‘Türkiye Türk’tür Türk kalacak’ yazıldı.

Olay dün gece il merkezindeki en yoğun caddelerden biri olan İki Nisan Caddesi’nde gerçekleşti. Yazılamayı yapan kişi ya da kişilerin, MOBESE ve güvenlik kameralarının bulunmadığı bir noktayı seçtiği görüldü.

İhbar üzerine sabah saatlerinde yaya geçidinin bulunduğu bölgeye gelen Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tahrip edilen Kürtçe yazının düzeltilmesi için çalışma başlattı.

Yazılamayla ilgili Van Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, gerçekleştirilen eylemin 'provokatif' olduğu vurgulanarak, yasal süreç başlatılacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ülkenin ve kentimizin zengin kültürünü hazmedemeyen ırkçı kesimler tarafından bu uyarı levhalarına çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Öncelikle bu saldırıyı kınıyoruz. Kent halkının büyük bir bölümünün kullandığı dil olan Kürtçeye yönelik böylesi bir saldırı kabul edilemez. Ayrıca bu tarz saldırılar bizim çok dilli faaliyetlerimizi engelleyemeyecektir. Bu ırkçı yaklaşıma ilişkin başta adli mercileri olmak üzere ilgili kurumları harekete geçmeye davet ediyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak kentin zengin kültürel dokusunu korumak için tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Farklılıkların zenginlik olduğu bilinciyle, herkesin eşit haklara sahip olduğu bir kentte yaşamak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Etiketler van yaya geçidi