Van’da Saadet ve Gelecek’ten ortak açıklama: ‘Ülkenin bütün alanları yaşanmaz hale getirildi’

Türkiye’nin ilk şehir ittifakı, Van'da gazetecilerle bir araya geldi. Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan, Türkiye'nin ekonomisine vurgu yaparak, "Van, Türkiye gerçeğinin en dibinde yer alıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Saadet Partisi ve Gelecek Partisi tarafından kurulan ‘şehir ittifakı’ Van’da gazeteciler ile kahvaltı programında bir araya geldi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programa Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, şehir ittifakının İpekyolu Belediye Başkan adayı Yılmaz Kılıç, partililer ve gazeteciler katıldı.

Programda konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Geçtiğimiz gün ilk adayımızı açıkladık. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer adaylarımızı da açıklayacağız. Öyle bir zamanda seçime gidiyoruz ki seçim ortamının bile ne kadar güvenli olduğunu tartışıyoruz ama milletimiz müsterih olsun bu seçimde sandıklarımıza sahip çıkacağız. Oylarımızı takip edeceğiz. Bu bir nevi güven oylamasıdır” dedi.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan

‘VAN, TÜRKİYE GERÇEĞİNİN EN DİBİNDE YER ALIYOR’

İlhan, Türkiye’de 10 yıl önce atılan gazete manşetlerine ve bugün gelinen noktaya ilişkin şöyle konuştu: “10 yıl önce gazeteler, ‘2023’te Ay’a sert iniş yapacağız’ diye yazıyorlardı. Şu anda geldiğimiz noktada, eve dönerken çoluğumuza çocuğumuza ekmek götürüp götüremeyeceğimizi düşündüğümüz bir Türkiye’deyiz. Van, bu Türkiye gerçekliğinin en sonunda ve en dibinde yer alıyor. Türkiye’nin en zengin memleketi olması gerekirken, en fakir şekilde yaşayan bir toplum olduk.”

‘ÜLKENİN BÜTÜN KAYNAKLARINI SATTINIZ’

İlhan, kamuda liyakat ve torpil iddialarına ilişkinde konuştu. “Hastanelerimiz var ama içinde doktor yok. Adliyelerimiz var ama içinde adalet yok. Okullarımız var ama içinde eğitim yok” diyen İlhan, kamuda bütün alanların insanlar için yaşanılamaz hale getirildiğini söyledi. İlhan konuşmasının devamında, “İçinde olması gerekeni değil, olmaması gerekenleri o binaların içine koyduk. ‘Ya bendensin ya da değilsin’ anlayışıyla, kendilerinin karşısında konuşan herkesi bir şeylerle suçluyorlar. Yok efendim PKK, yok efendim KCK, yok efendim FETÖ’cü… Yahu siz necisiniz? Ülkenin bütün kaynaklarını sattınız. Bütün kazanımlarını yok ettiniz. Bir yılda ‘örtülü ödenek’ adıyla harcadığınız para, Cumhuriyet tarihi boyunca verilen tüm örtülü ödeneklerden daha fazla” dedi.

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR’

Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’a ilişkin vermiş olduğu kararın Yargıtay tarafından uygulanmaması da İlhan’ın gündemindeydi. İlhan konu ile ilgili, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa, iki kez üst üste, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ihlal ediliyor. Bir ülkede sen en üst mahkemeyi yok sayarsan, hiçbir kişinin can ve mal güvenliği kalmamış demektir. Türkiye Cumhuriyeti kimsenin babasının malı değildir. Bugün bizi yönetenler de yarın yok. Biz bu ülkeyi yönetenleri, akıllarını başlarına almaya davet ediyoruz. Kanunları, hukuku herkes için uygulamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık
‘KAYYIM HALKA YAPILMIŞ EN BÜYÜK HAKARETTİR’

İlhan’dan sonra söz alan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, kentteki kayyım uygulamalarına ilişkin konuştu. Seçmene ‘üçüncü yol’ sunabilmek için şehir ittifakını kurduklarını belirten Karabıyık, “Soruyorum sizlere hangimiz gidip 10 yıldır Van’da kayyumla yönetilen belediyelerden randevu alabiliyor, hangimiz görüşebiliyoruz. Çünkü beyefendi bir devlet memuru olarak göreve gelmiştir. Bir sonraki seçimde oy alabilme kaygısı yoktur. O, sadece ona verilen süre içerinde görevini 657’ye tabi bir memur olarak yapar ve çeker gider. İşte ‘kayyum’ dediğimiz ucube sistem budur. Halkın iradesi ile seçilmiş belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin, kayyum uygulamaları ile görevden alınması, o halka yapılmış en büyük hakarettir. Biz kayyumu bir hakaret olarak kabul ediyoruz. Bizi kayyumlara razı etmeye çalıştılar. Oysa bir de ‘AK kayyumlar’ çıktı başımıza. O daha berbat. Tamamen yandaş eksenli çalışıyor. Biz bu kayyum cenderesinden bu halkı kurtarmak için, bu şehir ittifakını kurduk” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Saadet Partisi tarafından, kentteki gazetecilere, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, basın alanında yapmış oldukları çalışmaları nedeniyle teşekkür plaketleri verildi.