Veli Ağbaba: TUSAŞ saldırısındakı̇ kayıplar lı̇yakatsiz atamaların sonucu

CHP’li Veli Ağbaba, TUSAŞ’a yapılan saldırıyla ilgili yaşanan güvenlik zafiyetinin nedeninin ‘liyakatsizlik’ atamaların sonucu olduğunu belirtti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TUSAŞ’a yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırıda ölen ve yaralananlarla ilgili yaşanan güvenlik zafiyetinin nedenlerine dikkat çeken Ağbaba, “Herkesin aklındaki neden böyle oldu sorusuna cevap aranırken, aslında son dönem birçok kurumda karşılaştığımız ‘liyakatsizlik’ gerçeğiyle karşılaştık” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu kadar stratejik öneme sahip bir yeri kim koruyor? Güvenliğin başında kim var? Mustafa Çiftçi Güvenlik konusunda hiçbir eğitimi, bilgisi, tecrübesi olmayan bu kişi sadece biraz daha fazla maaş alsın diye, TUSAŞ gibi bir kurumda çok kritik bir göreve atanıyor. Tek özelliği Cumhurbaşkanlığı Özel kalem müdürü Hasan Doğan’ın kayınbiraderi olması.

Türkiye’nin gözbebeği ve savunma sanayiyle ilgili kritik bir kurumda yaşanan güvenlik zafiyetinin , olayın bu denli vahim boyutta olmasındaki payı mutlaka sorgulanmalıdır. Bundan sorumlu olan idarecilerin de hesap vermesi gerekir.”