Veli okul bastı: Önce öğrenciye sonra araya giren öğretmene saldırdı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde okul basan veli, kavgaya karışan öğrenciyi dövmek istedi daha sonra araya giren öğretmene saldırdı. Zanlılar, gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu’nda görevli bir öğretmen, sabah saatlerinde sınıfta ders anlattığı sırada bir velinin saldırısına uğradı.

İlkokul birinci sınıf öğrencileri arasında yaşanan kavga nedeni ile okulu basan bir veli, kavgaya karışan çocuklardan birini dövmek istedi. Sınıf öğretmenin olaya müdahale etmesi sonrası sonrası veli, telefonla bir kaç kişiyi daha okula çağırarak öğretmene saldırdı.

Sınıfı basan veli, öğretmenin üzerine yürüyerek çocukları gözü önünde öğretmeni darp etti. Olaya müdahale eden okul yönetimi ve diğer öğretmenler, saldırgan velileri olay yerinden uzaklaştırdı. O an cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi.

ZANLILAR GÖZALTINA ALINDI

Konu ile ilgili Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada zanlıların gözaltına alındığı belirtildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “27.05 2024 günü iki öğrenci arasında meydana gelen kavga nedeniyle bu öğrencilerden birisinin velisi olan M.A. isimli şahsın bugün (28.05.2024) saat:09.00 sıralarında okula gelerek okul öğretmeni B.L. ile tartıştığı, arbede yaşandığı ve daha sonra okuldan ayrıldığının öğrenilmesi üzerine güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren M.A. ile birlikte S.A. ve İ.A. isimli şahıslar yakalanmış olup, konuyla ilgili tahkikata başlanmıştır. Bahse konu olay bütün yönleriyle incelenmektedir. Öğretmenimize ve milli eğitim camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddetin her türlüsüne karşı sıfır töleransla mücadelede kararlı olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

BAKAN TEKİN'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Darıca ilçesindeki saldırı ile ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir okulumuzda öğretmenimize yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, şiddetin her türlüsüyle mücadelede kararlılığımızı yineliyorum. Bakanlık olarak bu menfur olayla ilgili soruşturmayı başlattığımız gibi adli sürecin de takipçisi olacağız. Okullarımızın daha güvenli hale gelmesini amaçlayan ve içerisinde şiddete karşı yasal düzenlemelerin de yer aldığı yeni ÖMK'nin bir an önce hayata geçirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu vesile ile okuldaki güven ikliminin tesisi ve eğitim süreçlerinin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için sene başında hayata geçirdiğimiz "Veli Randevu Sistemi"nin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Meslektaşımıza ve eğitim ailemize geçmiş olsun."