Xavi'nin imza törenini 10 bin kişi izledi

Barcelona'nın büyük umutlarla takımın başına getirdiği Xavi Hernandez resmi sözleşmeyi imzaladı. Stadyumdaki törende 10 bini aşkın taraftar yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Barcelona Kulübü, eski futbolcusu Xavi Hernandez'i teknik direktörlüğe resmen getirdi. Nou Camp Stadı'nda yapılan imza törenine 10 binden fazla Barcelonalı taraftar katıldı.

Katalan kulübüne 6 yıl sonra, bu kez teknik direktör olarak geri dönen Xavi, kulüp başkanı Joan Laporta'nın hazır bulunduğu törende 30 Haziran 2024 tarihine kadar geçerli sözleşme imzaladı. Xavi, önce Messi'yi kaybeden sonrasında da sezona kötü bir başlangıç yapan futbol takımının toparlanabilmesi için büyük beklentilerle getirildi.

Törende konuşan Xavi "Çok heyecanlıyım. Takımın layık olduğu yerlere gelmesi için çok çalışacağız. Barcelona, dünyanın en büyük takımı. Barcelona'nın sürekli talepkar olması gerekir. Ne kaybeder ne de berabere kalır. Burada kazanmak gerekir." dedi.

Daha sonra basına açıklama yapan Xavi şunları söyledi:
"Buraya teknik direktör olarak kendimi hazır hissederek geldim. Benim DNA'm değişmedi. Baskılı, fırsatlar yaratan, topa sahip olan, oyunun aktörü olan bir Barça istiyorum. Tekrar kazanmamız gereken çok şey var. Zor dönemler olacaktır ama birlik olmamız ve aynı yönde kürek çekmemiz gerek. Barça'nın yeniden her kulvarda kupa kazanma arzusuna kavuşması gerek. Kulübü tanımak benim için avantaj." 

XAVI VE BARCELONA

Barcelona altyapısında yetişen Xavi, 17 sezon A takım formasını giydi. Kulüpte 4'ü Şampiyonlar Ligi ve 8'i lig şampiyonluğunu olmak üzere toplam 25 kupa kazanan Xavi, Lionel Messi'nin ardından Barcelona formasıyla en fazla maç oynayan futbolcu oldu.

Barça sezona Ronald Koeman ile başladı fakat 28 Ekim'de Hollandalı teknik adamın görevine son verildi. La Liga'da bir maç eksiği bulunan Barcelona, 4 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgiyle 17 puanla 9. sırada yer alıyor. (AA)