Yakınlarının akıbetini 40 metrekarelik odada sordular

Batman’da kayıp yakınları, 517’inci hafta eylemlerinde valilik yasağı nedeni ile 40 metrekare odada bir araya geldi. Kayıp yakınları valilik yasağına, hukuki yollar ile itiraz edeceklerini duyurdu.

Batman'da kayıp yakınları 517'inci kez bir araya geldi.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Batman’daki kayıp yakınları her hafta düzenledikleri “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” eylemi için 517’inci kez bir araya geldi. Batman Valiliği’nin son beş yıldır sürdürdüğü ve ara ara kesintiye uğratılan eylem etkinlik yasağı 10 Şubat’tan bu yana devam ediyor.

Valilik tarafından eylem ve etkinlik yasağının devam etmesi nedeni ile kayıp yakınları bu hafta İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi’nin Nasıroğlu Şubesi’nde buluştu. 40 metrekare odada kayıpların fotoğraflarını taşıyan insan hakkı savunucuları ve kayıp yakınları, hem 9 Ağustos 1994 tarihinde kayıp edilen Resul Saçan’ın akıbetini sordu hem de valilik yasağının kaldırılması için yasal yollara başvuru yapacaklarını belirtti.

‘ÇOCUKLARIMIZ NEREDE’

Eylemde ilk olarak İHD Batman Şubesi Eş Başkanı Devran Yıldız konuştu. Yasakların hukuki dayağının olmadığını savunan Yıldız, yasaklara ilişkin hukuki girişimde bularak itirazda bulunacaklarını belirtti. Yıldız’ın ardından ise İHD yöneticilerinden Mehmet Akif Akın, 517’inci hafta açıklamasını gerçekleştirdi. Akın, 9 Ağustos 1994 tarihinde Batman’ın Aydınlık Mahallesi’nde bulunan iş yerinden ayrıldıktıktan sonra kimliği belirsiz kişilerce Resul Saçan’ın kaçırıldığını anlattı. Ailenin yaptığı tüm başvurulara rağmen Saçan’ın akıbetinin bilinmediğini aktaran Akın, “Geçmişte olduğu gibi bugün de siyasal iktidarın kim olduğuna bakmaksızın aynı soruyu sormaya devam edeceğiz. Çocuklarımız nerede?” diye konuştu.

Akın’ın konuşmasının ardından beş dakika oturma eylemi yapılarak açıklamaya son verildi.