Yangın söndürülmek üzereyken rüzgarla yayıldı: Bir köy boşaltıldı

Soma'da orman yangını çıktı, alevlerin ilerlediği Tekeli Işıklar ile Bayat köyleri boşaltıldı. Kaymakam Akkaya alevlerin kontrol altına alınmak üzereyken şiddetli rüzgarla tekrar yayıldığını söyledi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa Soma'da ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle kırsal Tekeli Işıklar köyü tedbir amaçlı boşaltıldı.

AA'nın aktardığına göre Deniş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edildi.

Yangının yaklaştığı Tekeli Işıklar köyü tedbir amaçlı tahliye edildi.

Bölgede inceleme yapan Soma Kaymakamı Fatih Akkaya gazetecilere yaptığı açıklamada öğlen saatlerinde çıkan yangının kontrol altına alınmak üzereyken çok şiddetli rüzgar nedeniyle tekrar yayıldığını söyledi.

Tekeli Işıklar köyünde vatandaşların ve hayvanların bölgeden uzaklaştırıldığını anlatan Akkaya, şu bilgileri verdi: "Hayati bir tehlike öngörmüyoruz şu an itibarıyla. Köyde de tutuşan bir dam ve evimiz yok. Bütün ekipler köye sıçramaması için müdahale ediyor. İnşallah da başarılı olacaklar ama rüzgar her yönden şiddetli esiyor. Köyümüze zarar gelmeden yangını önlemek istiyoruz."

BİR KÖY DAHA BOŞALTILDI 

İlerleyen saatlerde alevlerin ilerlediği Bayat Mahallesi boşaltıldı.

Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, "Ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor. İnşallah daha fazla yayılmadan kontrol altına alınacak. Ancak aşırı derecede rüzgarlı hava, yangının kontrol altına alınmasını engelliyor. Şu ana kadar bir yaralanma, can ve mal kaybı hadisesi yaşanmadı. Umarım bundan sonra da yaşanmaz. Mahalle sakinlerine geçmiş olsun diliyorum" dedi.

(HABER MERKEZİ)