Yankı Bağcıoğlu: Bu sese kulak verin, gazilerimiz mağdur durumda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, gazilerin sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamadığına ve ekonomik sorunlarına dikkat çekerek, "Bu sese kulak verin, gazilerimiz mağdur durumda" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, yaptığı açıklamada, gazilerin karşı karşıya kaldığı sağlık hizmetlerinden yararlanma ve ekonomiyle ilgili yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi.

Bağcıoğlu açıklamasında, “TSK ve emniyet güçlerimizin hain terör örgütlerine karşı yürüttüğü amansız mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimiz ve yaralanan Gazilerimiz, bizim için milli kahramanlardır. Şehitlerimiz, toprağımızın derinlerindeki kutsal köklerimizdir; Gazilerimiz ise ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi 'Yaşayan Anıtlarımız' olarak onurumuz ve gururumuzdur. Şehit aileleri ve gazilerimiz, toplumda en çok değer verilmesi gereken kesimlerdir ve Anayasamızda da özel bir konumda yer almışlardır” ifadelerine yer verdi.

Anayasanın şehit ve gazilerle ilgili 10. ve 61 maddesini hatırlatan Bağcıoğlu, “Ancak tüm bu anayasal güvencelere rağmen, şehit yakınları ve gazilerimizin birçok sorunu devam etmektedir. Sağlık, eğitim, istihdam ve terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmama gibi alanlarda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır” dedi.

Bağcıoğlu, gazilerin sağlıkla ilgili acil çözüm bekleyen sorunlarını şöyle sıraladı:

"Protez ve Medikal Malzeme Sorunu: Terörle mücadelede uzuvlarını kaybeden gazilerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sabit fiyat politikası ve kurdaki dalgalanmalar nedeniyle protezlerini yenileyememektedir.

Hayati Öneme Sahip Malzemeler: Gazilerimiz için protez, ortez, tekerlekli sandalye ve sonda gibi malzemeler hayati önemdedir. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu bu malzemeleri temin edememektedir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sorunu Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yoğunluk nedeniyle, gazilerimiz 4-5 aya varan bekleme sürelerine maruz kalmaktadır."

Gazilerin ekonomik olarak da birçok sıkıntı yaşadığına işaret eden Bağcıoğlu, “Döviz kurundaki dalgalanmalar, protez fiyatlarını fahiş biçimde artırmış ve gazilerimiz protezlerini tamir ettirerek kullanmak zorunda kalmaktadır. Yatış İşlemleri ve Ek Yatak Ücreti: Gazilerimiz sağlık işlemleri için hastaneye gittiklerinde “yatış” işlemi yapmak zorunda kalmakta ve bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu’na ek yatak ücreti fatura edilmektedir. Bürokratik Engelliler Yoğunluk nedeniyle, protez işlemleri için 3-4 ay sonrasına randevu verilmektedir. İzmir'de yaşayan ve Güneydoğu’daki bir terör operasyonunda mayına basarak bacağını kaybeden bir gazimiz, durumunu şu şekilde anlatmaktadır: 'Ankara’ya tek başıma gidemiyorum, eşim de geliyor. Kalma ve ulaşım masrafını karşılamakta zorlanıyoruz. Bazı gazilerin protezi yok, yurt dışından gelmesini bekleyen gaziler var'” ifadelerine yer verdi.