YAZARLAR

Yanlış kadro, yetersiz oyun!

Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın teknik direktör takımı gibi mi yoksa Trabzonspor gibi mi oynayacak. Hoca, iyi bir Trabzonspor göreceksiniz dediğinde, bunu kastetmemişti.

Bu başlığı Abdullah Avcı, nereden nereye diye de okuyabilirsiniz! 1. Abdullah Avcı dönemindeki isabetli transferler yapılamayınca, UEFA’ya ağustos ayında veda ettiler. Bu kayıp tamamen oyuncu eksikliğinden geldi. Rapid Wien, 1-0 avantajı olsa da temkinli. Avcı hoca, iki ön libero yerine, artı bir hücumcuyla çıksaydı ilk devrede bile gol bulabilirdi.

Rapid’i nasıl elerdiniz? Bir kere, gol yemeden 1 gol atmakla. Bunu da cesur olarak yapabilirsiniz. Abdullah hoca iki ön libero, artı defansif bir orta sahayla maça çıkınca doğal olarak öne gidemedi. İlk yarıda rakip kaleye gitmeye bile korktular. Bir pozisyonda Dragus ileri gider gibi yapıp geri döndü.

Hücum yapamıyorsan, defans yap. O da yok. 3 ön liberoyla çıktığın maçta 2 gol yedin, 5-6 da pozisyon verdin. Yine en iyi defans oyuncun Uğurcan. Seni maçta ve tur da tutan o. Bir tek Uğurcan’la Konferans Ligi'nden devam edersin. Eğer UEFA Avrupa liginde gruplara kalmayacaksan neden 10 civarında yeni oyuncuyu takıma kattın. Pekala, geçen sezonki kadroyla da devam edilebilirdi. Öyle ya, 20 milyon euroya yakın maaş yükü yükledin, Avrupa’nın majör liginde yoksun, Süper Lig'de de umut vadetmiyorsun.

Umut, en büyük eziyet. Taraftarı, yönetimi sürekli “bu kez iyi olacak” diye umut ediyor. Sonu hep hayal kırıklığı.

Mourinho, “Bize Şampiyonlar Ligi fazla, UEFA Avrupa ligi ayarında bir takımız” demişti. Hiçbir gazeteci de orada ona, “O zaman siz neden buradasınız ve bu maaşlar, milyon eurolar neden ödeniyor. Bu takım İsmail Kartal ile de UEFA Avrupa liginden devam ederdi” diyemedi.

Abdullah hocaya da benzer şekilde sesleniyorum; neden 10 yeni oyuncu istedin. Türkiye ligi içinse bu maaş yükleri neden? Avrupa’da çeyrek final hedefin yoksa altyapıdan Poyraz Efe ile oyna, herkes mutlu olur.

İstifa da bir hizmettir, anlatmak istediğim bu değil. Yanlış kadro planlaması ve oyun anlayışı ile bir yere varmanız zor. Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın teknik direktör takımı gibi mi yoksa Trabzonspor gibi mi oynayacak. Hoca, iyi bir Trabzonspor göreceksiniz dediğinde, bunu kastetmemişti.

Olan şu; Trabzonspor eleyeceği takıma elendi. Vasatın üstü bir Türk takımı iki maçı da kazanırdı ama Rapid, Trabzon’da da Viyana’da da hak ederek turu geçti. Birbirine benzeyen oyunculardan kurulu, orta sahayı geçersem hoca kızar anlayışındaki bir takım daha fazlasını yapamaz. Bundan sonra da yapamaz. 


Aytekin Akay Kimdir?

Yaklaşık 15 yıldır Trabzon ve Trabzonspor üzerine yazılı ve görsel medyada materyaller üreten Aytekin Akay, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Medya dünyasına daha üniversitedeyken, öğrenci olarak yazdığı haber ve araştırmaların ulusal gazetelerde yayımlanmasıyla başladı. Spor gazeteciliğine olan ilgisinden dolayı ilk profesyonel işi gönül verdiği Trabzonspor oldu. Kulübün resmi yayın organının uzun seneler muhabir ve editörlüğünü yaptı. Dergi tarihinin en önemli söyleşilerine imza attı. Özellikle Trabzonspor’un dünüyle bugünü arasında köprü olan yazılar ve kişiler onun döneminde geniş kitleler tarafından bilindi. Daha sonra Trabzon Kültür Sanat Yaşam adıyla yayın yönetmenliği kendinde olan dergiyi çıkartmaya başladı. Trabzon Dergisi, kategorisinde ‘En iyi kent dergisi’ ödülünün sahibidir. Aytekin Akay’ın en çok hatırlanan yazısı Kazım Koyuncu ile yaptığı söyleşidir. Kazım Koyuncu ile yaptığı söyleşideki cümleler, bugün tribünlerde slogan, çoğu yazının ana fikri olarak defalarca kullanılmakta, sosyal medyada binlerce kez paylaşılmaktadır. Aytekin Akay, toplumda öne çıkan bazı karakterlerin başarı hikayelerini biyografi yazarlığı alanında kaleme alarak hayata geçirmektedir. Bugüne kadar 5 iş insanının hayatını kaleme almış ve filme aktarmıştır.